X
Julkaistu: 19.12.2016

Suomalaiselle LujaBetomixille iso valmisbetonitilaus Pietarissa

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva yritys, Venäjän markkinoilla toimiva LujaBetomix, on saanut jälleen merkittävän valmisbetonitoimituksen, nyt Lemminkäisen urakoimiin kahteen kerrostalokohteeseen Pietarissa. Suurkohteisiin menee betonia yhteensä reilut 115000 kuutiota, mikä vastaa suurimpien yksittäisten suomalaisten rakentamiskohteiden kokoa.

Kyseessä on Lemminkäisen urakoimat kaksi suurta asuinkerrostalokohdetta Pietarissa, toinen Pietarin eteläosassa ja toinen aivan Pietarin keskustan tuntumassa. Kohteiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä on 170000 m2. Rakennuttajilla markkinoinnissa olevat kohteet ovat Lemminkäiselle kilpailu-urakoita, joissa Lemminkäinen toimii pääurakoitsijana.

Reilun 115000 kuutiometrin valmisbetonikauppa on LujaBetomixille erittäin merkittävä ja volyymiltään poikkeuksellisen suuri. Suomen mittakaavassa valtava betonitoimitus ei vaadi LujaBetomixilta erityisjärjestelyitä. – Pystymme uskottavasti tarjoamaan näin suuren toimituksen, sillä yhteisyrityksemme seitsemän tehtaan verkoston ansiosta voimme toimittaa betonia useilta tehtailta yhtä aikaa tarpeen vaatiessa.

Kahden suomalaisen betoniyrityksen yhteisyritys vaikuttaa olevan hyvä ratkaisu Venäjän markkinoilla onnistumiseen. – Yhdessä hyödymme Pietarin valtavasta betonimarkkinasta ja hyvänä pysyneestä rakentamisen tahdista, sanoo Ruduksen tuotantojohtaja Pasi Huttu.

– Nyt tehty kauppa on LujaBetomixille ihanteellinen, sillä toimiminen luotettavan rakennuttajan kanssa minimoi Venäjällä tärkeää luottoriskiä. – Lemminkäinen on meille iso ja luotettava asiakas, jonka kanssa teemme mielellämme yhteistyötä, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Lemminkäisen Venäjän rakentamisesta vastaavan Juha Vätön mukaan rakentamisen markkina Venäjällä on haastava ja arvaamaton. Laadun, toimitusten ajantasaisuuden sekä hinnan varmistaminen luotettavan toimijan kanssa on näin ollen ensiarvoisen arvokasta. – Meidän on pystyttävä luottamaan täsmällisiin toimituksiin ja aikatauluihin, sanoo Vättö. – Arvostamme suomalaista betonikumppania LujaBetomixia, jonka kanssa olemme saaneet tehdä hedelmällistä yhteistyötä aiemminkin. Luottamus ja yhteinen sävel luovat tällekin kaupalle vakaan pohjan, Vättö korostaa.

Käynnissä ovat nyt ensimmäisen kohteen paalutus- ja erilaiset pohjatyöt ja betonia aletaan toimittamaan kohteeseen vielä joulukuussa. Kohteet pääsevät varsinaisesti vauhdilla käyntiin alkuvuonna Venäjän juhlapyhien jälkeen ja niiden on määrä valmistua vuonna 2018.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, p. 044 585 2476, markus.haatainen@luja.fi

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia