X
Julkaistu: 11.09.2017

Lujabetoni tuo markkinoille ontelolaatan kerrostalorakentamiseen

Lujabetoni laajentaa ontelolaattatuotevalikoimaansa tuomalla markkinoille erityisesti kerrostalorakentamiseen kehitetyn O37-ontelolaatan. Tuotelanseerauksella Lujabetoni tarjoaa asiakkailleen tehokkaan menetelmän kerrostalojen välipohjarakentamiseen.

– Kerrostalorakentamisen buumin jatkuessa Suomessa korkealla, tarjoamme nyt rakentajalle täyskoneellisesti valetun perusvälipohjaratkaisun asuinhuoneistojen välipohjarakentamiseen, kertoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Kari Lohikoski.

Ontelolaattavälipohjan haasteet asuntorakentamisessa ääneneristyksen ja märkätilojen korkeuksien suhteen hallitaan sujuvasti O37-ontelolaatan riittävän massiivisuuden ja O37K-laatan kylpyhuonesyvennyksen kautta.

Tuoteuudistuksen yhteydessä Lujabetoni uudistaa kaikkien ontelolaattojen tunnukset elementtisuunnittelu.fi:n suositusten mukaisiksi. Lujabetoni luopuu tulevaisuudessa L-alkuisista yrityskohtaisista tunnuksista ja siirtyy suunnittelua ja rakentamista helpottaviin yleisesti käytettyihin tunnuksiin. Elementtitunnusten yhtenäistäminen helpottaa ja edesauttaa myös elementtikohteiden 3D-mallinnusta, missä Lujabetoni on saavuttanut useita palkintoja toimialan kärkiyrityksenä.

– Olemme Lujabetonilla tehneet päätöksen luopua yrityskohtaisista ontelolaatta-tunnuksista. Yrityskohtaisten tunnusten parissa tuskailu ei ole kenenkään etu, ja siirtymällä yhtenäisiin tunnuksiin autamme suunnittelijoita heidän työssään, sanoo projektipäällikkö Kari Kokkonen.

Uudet ontelolaatat valmistetaan Lujabetonin Hämeenlinnan tehtaalla. Ensimmäiset kohteet on jo tehty onnistuneesti ja toimituksia pystytään nyt tekemään kilpailukykyisesti koko eteläiseen Suomeen.

Lisätietoja:
Lujabetoni, aluemyyntipäällikkö Kari Lohikoski, p. 044 585 2484, kari.lohikoski@luja.fi
Lujabetoni, projektipäällikkö Kari Kokkonen, p. 044 585 2304, kari.kokkonen@luja.fi

Julkaistu: 08.01.2018

Lujabetonilta läpimurto betonirakenteiden kosteusturvallisuuden hallintaan: IoT -kosteusmittausjärjestelmä kokonaispalveluna koko Suomen markkinoille

Luja SmartConcrete on Lujabetonin kehittämä anturijärjestelmä ja pilvipohjainen mittauspalvelu reaaliaikaiseen betonirakenteen kosteuden mittaamiseen. Luja SmartConcreten avulla voidaan lisätä rakentamisen kosteusturvallisuutta, ehkäistä sisäilmaongelmia sekä optimoida työmaa-aikataulut luotettavasti ja laatu varmistaen. Reaaliaikaisella seurannalla varmistetaan betonin turvallinen kuivuminen pinnoituksia ja kohteen etenemistä varten.

Lue lisää
Julkaistu: 03.01.2018

Rakentamisen näkymät 2018

Vuosi 2017 mentiin asuntorakentamisessa ennätysvilkkaasti, etenkin kasvukeskusten kerrostalorakentamisessa. Kuluttajakysyntä oli vilkasta, mutta korkeasuhdanteen takana oli ennen kaikkea sijoittajavetoinen vuokra-asuntokysyntä. Pienet asunnot kasvukeskuksissa, etenkin pääkaupunkiseudulla, menivät asuntorahastoille kuin kuumille kiville.

Lue lisää
Lisää uutisia