X
Julkaistu: 04.10.2017

Lujabetoni avaa uuden väliseinäelementtitehtaan Varkauteen

Lujabetoni lisää jälleen tuotantokapasiteettiaan ja avaa loppuvuonna 2017 väliseinäelementtitehtaan Varkauteen. Tehtaan turvin vastataan asuntotuotannon korkeasuhdanteeseen ja kuumana käyvään elementtien kysyntään etenkin Kuopion seudulla.

Uusi väliseinäelementtitehdas avataan Varkauteen Lujabetonin toiminnassa olevan valmisbetonitehtaan yhteydessä sijaitsevaan tehdashalliin. Varkaus valikoitui toteutettavaksi Lujabetonin laajennusvaihtoehdoista sijaintinsa ja valmiin tehdashallitilan ansiosta. Halliin tehtävän perusteellisen muutostyön jälkeen väliseinäelementtituotanto pääsee käyntiin vielä tämän vuoden puolella.

Tehtaan tuotanto tulee helpottamaan ennen kaikkea Keski- ja Itä-Suomen markkinaa, jossa asuntorakentaminen käy erittäin vilkkaana. Lisäpainetta väliseinäelementtien kysyntään alueella tuo rakentajien halu vaihtaa paikallavalurakentamisen menetelmistä elementtiväliseiniin resurssipulan ja aikataulupaineiden vuoksi.

– Me reagoimme nyt vilkkaaseen asuntotuotantoon. Pohjoisen Kärsämäen tehtaan marraskuussa valmistuva laajennus on vastaus kysynnän kasvuun Etelä-Suomessa, mutta se ei ole yksin riittävä toimenpide, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön tuotantojohtaja Petteri Kiviranta. Uudelta tehtaalta odotetaan helpotusta myös Kuopion lähikaupunkien väliseinäelementtipulaan. Tehtaan toimitusten piiriin kuuluvat Kuopion lisäksi mm. Varkaus, Jyväskylä, Joensuu ja Pieksämäki. Tapauskohtaisesti Varkaus voi tukea myös pääkaupunkiseudun toimituksia.

– Tämä investointi vapauttaa kapasiteettiamme vaativaan julkisivuelementtituotantoon ja tukee vahvasti strategiaamme tarjota asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia asuntorakentamiseen sisältäen julkisivut, parvekkeet, väliseinät, hormielementit ja välipohjalaatastot, sanoo elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Asuntorakentaminen on tällä hetkellä huippusuhdanteessa, joka jatkunee vielä ensi vuonnakin. Pitkän aikavälin kehitys tulee kaupungistumisen myötä edelleen tukemaan jatkuvasti korkeampien kerrostalojen kysyntää. Asuntorakentamisen elementtien kysyntä säilynee näin ollen tulevaisuudessakin kohtuullisen hyvällä tasolla.

Uutta tehdasta pyörittämään palkataan vakituiseen työsuhteen oma tuotantotiimi, joka tulee toimimaan Siilinjärven elementtitehtaan ohjauksessa ja yhteistyössä valmisbetonitehtaan kanssa.

Lujabetonin tavoitteena on jatkaa tehdaslaajennuksia nopealla aikavälillä ja lisätä kapasiteettiaan edelleen. Myös uusia elementtituotteita tuodaan markkinaan piakkoin.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, tuotantojohtaja Petteri Kiviranta p. 044 585 2490, petteri.kiviranta@luja.fi
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

 

Julkaistu: 19.02.2018

Lujabetonille suuri betonipaalutoimitus Lahden uuteen eteläiseen kehätiehen

Lujabetoni on solminut Destian kanssa sopimuksen betonipaalutoimituksesta Vt 12 Lahden eteläiseen kehätiehen. ST-urakkana toteutettavassa hankkeessa Lujabetoni toimittaa kohteen kaikki betonipaalut, yhteensä noin 160 kilometriä. Betonipaalutoimitus on erittäin suuri ja arvoltaan lähes viisi miljoonaa euroa, vastaten noin 15 %:a Suomen vuosittaisesta betonipaalumarkkinasta.

Lue lisää
Julkaistu: 12.02.2018

Betonielementtipulaan pian helpotusta: Lujabetoni investoi Suomen suurimpaan elementtitehtaaseen Järvenpäässä

Lujabetoni Oy on ostanut Järvenpäässä sijaitsevan perinteikkään Konepajarakennuksen maa-alueineen. Kohteeseen investoidaan vuoden 2018 aikana erittäin suuri betonielementtitehdas helpottamaan elementtipulaa vilkkaassa rakentamisen markkinassa. Erityisesti kapasiteettia lisätään Luja-Superlaatalle, joka on saanut superhyvän vastaanoton markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia