X
Julkaistu: 07.11.2017

Lujabetoni laajentaa edelleen Kärsämäen tehdastaan

Lujabetoni rakentaa modernin korkean kapasiteetin betoniaseman noin 2,5 miljoonan euron investoinnilla. Investoinnin avulla Lujabetoni haluaa varmistaa jo nyt Suomen suurimpiin kuuluvan betonituotetehtaan tuotantomäärien merkittävän kasvattamisen edelleen. Uudelta betoniasemalta on lisäksi tarkoitus toimittaa valmisbetonia lähiympäristön hankkeisiin.

Voimakas kerrostalorakentamisen kasvu on siivittänyt Lujabetonin Kärsämäen tehtaan kasvua. Meneillään olevien laajennusinvestointien myötä tehtaan betonielementtituotannon määrä on mahdollista nostaa 140 000 m2 tasolle. Varmistaakseen häiriöttömän seinätuotannon täydellä kapasiteetilla, tehdas investoi nyt uuteen korkeakapasiteettiseen betoniasemaan.

Betonituotteita ja –elementtejä valmistava Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäen elementtitehdas on koko toimintansa ajan kasvattanut tasaisesti elementtituotannon määrää ja tuotantoprosesseja on hiottu tehokkuuden maksimoimiseen. Tuotannossa tarvittu valmisbetoni on toimitettu tähän asti yhtiön Haapajärvellä sijaitsevalta betoniasemalta, joka tulee jatkossa toimimaan uuden betoniaseman vara-asemana. Kärsämäen uusi betoniasema tulee olemaan tehokas ja yhdessä Haapajärven tehtaan kanssa betonia riittää toimitettavaksi tehtaiden oman tarpeen lisäksi myös erittäin vaativiin ja suuriin valmisbetonikohteisiin.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä vuonna 2014 tekemäämme Kärsämäen modernin tehtaan investointiin, joka on mahdollistanut tuotannon jatkuvan kasvattamisen. Tehdaslaajennuksen sekä uuden betoniasemainvestoinnin jälkeen voimme tavoitella tulevaisuudessa jopa 200 000 elementtineliömetrin vuosittaista tuotantokapasiteettia, toteaa Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen. – Uusi betoniasema mahdollistaa myös tuotannon laajentamisen kokonaan uusiin asuntorakentamisen ratkaisuihin, sanoo Kinnunen.

Täydellä kapasiteetilla Lujabetonin Kärsämäen tehdas työllistää noin 150 henkilöä pääosin vakituisissa työsuhteissa. Uusilla investoinneilla varmistetaan tehtaan täysi työllisyys.

Lisätietoja:
Lujabetoni: betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen, 044 585 2436, juha.kinnunen@luja.fi

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia