X
Julkaistu: 09.04.2018

Lujabetonin ja VR Trackin yhteistyö infratuotteissa jatkuu

Lujabetoni ja VR Track Oy ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen vuosiksi 2018-2020 ja sen lisäksi option kahdeksi vuodeksi. Lujabetoni iloitsee sopimuksesta, sillä yrityksen ratateknisiä tuotteita valmistaville tehtaille  sopimus tuo tärkeää perustuotantoa ja varmistaa siten työllisyyttä paikkakunnilla.

Lujabetonilla on vuodesta 2009 alkaen ollut VR Track Oy materiaalipalvelujen kanssa puitesopimus ratateknisten infratuotteiden kuten betonisten kaapelikourujen, kaapelikourujen kansien ja laiturielementtien toimittamisesta Liikenneviraston kohteisiin.

Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunenon tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen.  – Lähes kymmenen vuotta kestäneen yhteistyön ansiosta ratateknisiä tuotteita on kehitetty pitkäjänteisesti asiakkaan tarpeisiin. Odotamme myös tulevien vuosien olevan työntäyteisiä ratateknisten tuotteiden kehityksessä ja valmistuksessa, Kinnunen kertoo.

VR Track on Suomen suurin radanrakentaja ja sen toiminta perustuu nykyaikaisiin materiaaleihin ja infran elinkaaren kokonaispalvelujen tarjoamiseen. Lujabetoni on vuosien ajan toimittanut kuhunkin hankkeeseen parhaiten soveltuvia, yhdessä asiakkaan kanssa kehitettyjä betoniratkaisuja. Esimerkkinä yhteisestä kehitystyöstä ovat mm. Lujabetonin kehittämät betoniset kaapelikourut, jotka soveltuvat erinomaisesti pienen kaapelitarpeen rataosuuksille.

VR Trackin materiaalipalveluista Ari Vepsäläinenkertoo hyvästä yhteistyöstä. – Olemme tyytyväisiä saadessamme jatkaa yhteistyötä Lujabetonin kanssa. Lujabetoni kykenee tuottamaan käyttöömme suuria volyymejä, ylläpitämään korkeaa laatutasoa ja auttamaan VR Track Oy:tä sen pyrkiessä aikaansaamaan optimaalisia ratkaisuja asiakkailleen.

Tulevina vuosina ratarakentamisessa keskitytään useisiin ratapihan uusimis- ja radan parannushankkeisiin eri puolilla Suomea.

Ratatekniset infratuotteet valmistetaan Lujabetonin Haapajärven ja Loimaan tehtailla, jonne nämä tuotteet tuotantoteknisesti soveltuvat erinomaisesti.

Lujabetonilla on vahva osaaminen ympäristöystävällisten ja huoltovapaiden betoniratapölkkyjen valmistuksessa. Betoniratapölkkyjä on valmistettu Lujabetonin itse kehittämällä nykyaikaisella ratapölkkytuotantolinjalla Siilinjärvellä vuodesta 1997. Lujabetonin betoniratapölkkyjä on tänä päivänä jo lähes kahdella tuhannella raidekilometrillä Suomessa.

Lisätietoja:
Juha Kinnunen
Lujabetoni Oy, betonituoteyksikön johtaja
p. 044 585 2436, juha.kinnunen@luja.fi

Lisää uutisia