X

Maatilarakentamisen moniosaaja

Lujabetoni on valmistanut maatiloille elementtejä jo vuodesta 1976. Maatilarakentamisen tarpeita palvelemaan on luotu oma tuoteperheensä. Siitä löytyy varmasti sopiva ratkaisu, kun tarvitset betonielementtejä, ritiläpalkkeja tai vaikkapa kokonaisen tuotantorakennuksen.

Tuoteryhmät

Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

VERHOSEINÄLLE HALVIN RATKAISU!

Verhoseinät yleistyvät navetoissa varsinkin Etelä- ja Keskisuomessa. Usein ajatellaan, että betoniseinään verho ei sovi. Asia on kuitenkin päinvastoin!

Betoniseinään voidaan tehdä jopa h=2,2m korkea aukko verhoa varten ja aukon pituus voi olla jopa 4,8m 6 m:n seinäelementissä. Näistä aukoista tulee taatusti ilmaa riittävästi leveäänkin (=40 m) navettaan!

Ja ratkaisu on halpa! Vain noin 100 €:n hintaiset elementtianturat 6 m:n välein ja päälle asennetaan ”täyskorkea” seinäelementti kattoon saakka. Seinän neliöhintahan on hieman yli 100 €/m2.

Ratkaisu on myös nopea verrattuna siihen, että suunnitellaan ja valetaan ensin seinäpilareille anturat, asennetaan seinäpilarit, asennetaan sokkelit ja viimeiseksi asennetaan liimapuupalkit räystäiden alle.

Anturaelementtejä ja seinäelementtejä käytettäessä ”sorapinnasta vesikattoon”- vaihe kestää vain kaksi päivää. Sokkeli on seinäelementissä jo mukana.

Oheisessa kuvassa Korpisen Tilan navetan verhoseinäratkaisu Puolangalla.

Sarkamessut onnellisesti ohi

Iso kiitos kaikille kävijöille ja arvontakisaan osallistuneille!  Arvontaan osallistui yhteensä 76
henkilöä. Kuorman painoksi mitattiin nyt jälkikäteen yhteensä 2154kg ja 5 lähimmäksi vastannutta tulee saamaan LUJA-talvitakin. Heihin ollaan yhteydessä lähiaikoina. Kantavuudeltaan ylivoimainen testivoittaja ritiläpalkki olisi kestänyt moninkertaisen kuorman esitykseen nähden, mutta turvallisuussyistä emme halunneet kasata messuille korkeampaa ”tornia”. Nähdään viimeistään uudelleen sitten Koneagria messuilla 11-13.10.2018 Jyväskylässä!

Lähimmäksi arvanneet henkilöt, Onnea voittajille!

Raatikainen Mikko, TERVO, 2150kg
Törmikoski Päivi, YLIVIESKA, 2150kg
Keto Väinö, HYLLYKALLIO, 2160kg
Mantere Erja, LAPUA, 2160kg
Haapa Jaakko, LAVIA, 2160kg

Rakentavin terveisin
Mönkkönen Pekka, Ahvanainen Juha, Juutinen Timo

Lujabetoni messuilla

Kanniainen Jaakko ja Lauri

Torniolaisten Lauri ja Jaakko Kanniaisen erittäin suuren robottinavetan avajaisia vietettiin 4.12.2017. Kanniaiset arvostivat kotimaisuutta valinnoissaan. Navetan pääurakoitsijana toimi VANA Valmisnavetta, joka käyttää myös kotimaista työvoimaa. Alkuvaiheessa navetassa on kaksi Lely -lypsyrobottia, mutta myöhemmin robottien määrä tulee nousemaan neljään. Suurnavetan aikataulussa valmistui myös rehukeskus ja lietealtaat.

Korpisentila, Puolanka

22.11.2017 vietettiin Korpisentilan avoimia ovia Puolangalla. Projekti on edennyt aikataulussa suunnitellusti joten, Sanna ja Jani myhäilivätkin tyytyväisenä uuden navetan valmistumista myyntipäällikkö Pekka Mönkkösen vieressä.

 

Kangas-Niiranen karjarakennus

19.lokakuuta vietettiin Kestilässä Kangas-Niirasen modernin robottinavetan avajaisia. Lujabetoni kiittää Anna ja Satu Niirasta miellyttävästä yhteistyöstä. Sen lisäksi Lujabetoni kiittää Vana Valmisnavetta Oy:n Erkki Kauttoa ja NHK-keskuksen Markku Törmikoskea avusta haastavan projektin toteuttamisesta.

 

Kerkelä karjarakennus

Antti ja Maarit Kerkelä Kemijärveltä tilasivat Lujabetonilta navetan täydellisen elementtitoimituksen toukokuussa 2017.

Heinäkuun alussa elementit asennettiin sopimuksen mukaisesti.

17.lokakuuta avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa. Lujabetoni kiittää Antti ja Maarit kerkelää mukavasta yhteistyöstä. Navetan rakentamisesta huolehti ammattitaidolla Vana Valmisnavetta Oy.

 

Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta 4.10.2017

Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta ja ratkaisuista Iisalmen agrologiopiskelijoille. Lujabetoni kiittää opiskelijoita ja muita osallisia mielenkiinnosta!

Pekka Mönkkönen luennoimassa betonirunkoisesta maatalousrakennuksesta.