X
Julkaistu: 09.10.2008

Lujabetoni aloittaa YT-neuvottelut

Lujabetoni Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Vähennystarve on enimmillään noin 45 henkilöä ja ne koskevat yhtiön elementtivalmistuksen henkilöstöä Siilinjärvellä ja Hämeenlinnassa Kantolan tehtailla.

Lujabetoni tulee myös lomauttamaan henkilöstöä ja kaikkia määräaikaisia työsuhteita ei tulla jatkamaan. Lujabetoni on lomauttanut henkilöstöään jo aiemmin heikkenevän suhdanteen vuoksi. Elementtiliiketoiminnossa työskentelee Lujabetonissa yhteensä noin 400 henkilöä.

  • Betonielementtimarkkinan suhdannetilanne on heikentynyt erittäin nopeasti, varsinkin asuntorakentamisen hiljennyttyä oleellisesti. Lisäksi betonielementtituotannon tuottavuuden kehitys on pysähtynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna ja kaipaa osittain tehostamista, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo perustelee.
  • Lujabetonin hallitus edellyttää meiltä nyt voimakkaita sopeuttamistoimenpiteitä, jotta olemme valmiina kohtaamaan käynnistyvän taantuman. Tulemme seuraamaan myös muiden yksiköidemme työtilannetta, toimintatehokkuutta ja tuloksellisuutta kriittisesti toimitusjohtaja Mikko Isotalo jatkaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikko Isotalo puh. 044 5852 305.

Julkaistu: 19.08.2019

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia