X
Julkaistu: 09.10.2008

Lujabetoni aloittaa YT-neuvottelut

Lujabetoni Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Vähennystarve on enimmillään noin 45 henkilöä ja ne koskevat yhtiön elementtivalmistuksen henkilöstöä Siilinjärvellä ja Hämeenlinnassa Kantolan tehtailla.

Lujabetoni tulee myös lomauttamaan henkilöstöä ja kaikkia määräaikaisia työsuhteita ei tulla jatkamaan. Lujabetoni on lomauttanut henkilöstöään jo aiemmin heikkenevän suhdanteen vuoksi. Elementtiliiketoiminnossa työskentelee Lujabetonissa yhteensä noin 400 henkilöä.

  • Betonielementtimarkkinan suhdannetilanne on heikentynyt erittäin nopeasti, varsinkin asuntorakentamisen hiljennyttyä oleellisesti. Lisäksi betonielementtituotannon tuottavuuden kehitys on pysähtynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna ja kaipaa osittain tehostamista, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo perustelee.
  • Lujabetonin hallitus edellyttää meiltä nyt voimakkaita sopeuttamistoimenpiteitä, jotta olemme valmiina kohtaamaan käynnistyvän taantuman. Tulemme seuraamaan myös muiden yksiköidemme työtilannetta, toimintatehokkuutta ja tuloksellisuutta kriittisesti toimitusjohtaja Mikko Isotalo jatkaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikko Isotalo puh. 044 5852 305.

Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia