X
Julkaistu: 19.11.2008

Lujabetonilta täysin uudenlainen betoniratkaisu logistiikka- ja varastointirakentamiseen: Luja-moduli

Lujabetoni tuo markkinoille täysin uudenlaisen ratkaisun logistiikka- ja varastointirakentamiseen; Luja-modulin, eli pika-asennettavan lasten rakennuspalikoiden tyyppisen betonituotteen. Luja-moduli tarjoaa uuden ja yksinkertaisen tavan rakentaa nopealla aikataululla kestäviä ja erittäin muunneltavia varastorakennuksia, tukimuureja, siiloja ja muita logistiikkaa tukevia massiivirakennelmia. Moduleja ei kiinnitetä toisiinsa vaan ne tukeutuvat seinäksi omapainoisesti nastakiinnityksellä, kuten lasten rakennuspalikat, tosin yli 600 kg painavina kappaleina.

Hyvän muunneltavuuden vuoksi Luja-moduli soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Betonin massiivisuuden ja lujuuden ansiosta Luja-modulin erinomaisia käyttökohteita eri varastoratkaisujen lisäksi ovat muun muassa meluseinät, tukimuurit, aumat, siilot ja erilaiset suojat. Modulin neljä vakiokokoa tuovat käyttäjille monia etuja: rakennusten suunnittelu on yksinkertaista, modulit on nopea ja helppo asentaa ja moduliratkaisun kiinteä hinta asennettuna sekä suunniteltuna pitää rakennuskustannukset budjetissa.

Moduli-rakentamisessa selvitään hyvinkin yksinkertaisilla perustustöillä. Helpoimmillaan modulit ladotaan suoraan tiivistetyn ja tasoitetun maaperän päälle. Asennuspohjaksi soveltuu myös asfaltti ja tietenkin betoniantura. Vaativat kohteet suunnitellaan aina rakennesuunnittelijan toimesta.

“Luja-moduli on rakenneteknisesti toimiva ja turvallinen läpimurtoratkaisu. Ratkaisun ylivoimaisuus on sen muuntojoustavuudessa. Kerran tehtyä ratkaisua voidaan tarpeiden mukaan pienentää tai suurentaa, siirtää uuteen paikkaan ja näin aidosti uusiokäyttää. Nopeus sekä rakennusprosessin ja logistiikan yksinkertaisuus ovat vertaansa vailla. Esikuvana rakentamisen suunnitteluun toimivat tosiaankin lasten legopalikat”, kertoo Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Sakari Petsalo. “Luja-modulilla rakentaminen on lapsellisen helppoa” jatkaa Petsalo.

Luja-modulien valmistus on aloitettu. Ennakkomarkkinoinnissa saadun palautteen perusteella Luja-modulille odotetaan hyvää menekkiä.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, Sakari Petsalo, yksikönjohtaja, betonituotteet puh. 044 5852 363
Sähköposti etunimi.sukunimi@luja.fi

Julkaistu: 19.08.2019

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia