X
Julkaistu: 11.08.2009

Lujabetonin uusi hissikuiluelementti nopeuttaa hissin rakentamista kerrostaloon

Lujabetoni tuo markkinoille hissikuiluelementin osana kerrostalojärjestelmäänsä. Hissikuiluelementti pudottaa hissikuilun rakentamiseen käytetyn ajan yhteen kolmasosaan perinteiseen seinäelementeistä koottavaan hissikuiluun verrattuna. Asennustyön säästö on noin 1000 euroa per kerros kone- ja miestyötunteineen. Säästö on vielä merkittävämpi hissikuilun paikallavaluun verrattuna. Lujabetonin hissikuiluelementit rakennetaan Suomessa täysin uudella muottiteknologialla. Lujabetoni on Suomen toiseksi suurin betonielementtivalmistaja.

Lujabetonin uusi hissikuiluelementti on yhden kerroksen korkuinen ja siinä on valmiina työmaa-aikaisten LVIS-asennusten kiinnityspisteet. Hissikuiluun tarvittavat ala- ja yläkupit sisältyvät myös kokonaisuuteen. Hissikuiluelementtien pääasiallinen käyttö on uudisrakentamisessa, mutta se soveltuu myös korjausrakentamiseen. Hissikuiluelementti viimeistelee Lujabetonin kerrostalojärjestelmän, joka on monipuolinen valmisosakokonaisuus, jossa kaikki osat nivoutuvat saumattomasti yhteen. Luja-kerrostalojärjestelmän ansiosta rakentamisesta tulee nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

Uutta muottiteknologiaa kuppimaisiin valuihin

Lujabetoni otti hissikuiluelementtiä varten käyttöön täysin uudenlaisen muottiteknologian, jossa kuppimaisten valujen sisämuottiongelma on ratkaistu uudella tekniikalla. Elementin irrottaminen muotista helpottuu hyvin aukeavan sisämuotin avulla.

– Nyt kun sisämuottiongelma on ratkaistu, voimme hyödyntää tätä uutta muottiteknologiaa jatkossa myös muiden kuppimaisten ja allasmaisten tuotteiden valmistuksessa, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Lisätietoja:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305

Julkaistu: 27.01.2020

Kalliomurskeen rooli betoninvalmistuksessa on kasvamassa!

Keskimääräisesti 2/3-osaa betonista on kiviainesta. Kiviaines on siis merkittävässä roolissa, millaista betonista tulee. Betoni koostuu yleensä hienosta kiviaineksesta (#0-1), sorasta (#0-8) ja karkeasta kivestä (#8-16). Näitä osuuksia vaihtelemalla saadaan betonireseptille erilaisia ominaisuuksia. Suurin kiviainesosuus on soralla (#0-8).

Lue lisää
Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia