X
Julkaistu: 11.08.2009

Lujabetonin uusi hissikuiluelementti nopeuttaa hissin rakentamista kerrostaloon

Lujabetoni tuo markkinoille hissikuiluelementin osana kerrostalojärjestelmäänsä. Hissikuiluelementti pudottaa hissikuilun rakentamiseen käytetyn ajan yhteen kolmasosaan perinteiseen seinäelementeistä koottavaan hissikuiluun verrattuna. Asennustyön säästö on noin 1000 euroa per kerros kone- ja miestyötunteineen. Säästö on vielä merkittävämpi hissikuilun paikallavaluun verrattuna. Lujabetonin hissikuiluelementit rakennetaan Suomessa täysin uudella muottiteknologialla. Lujabetoni on Suomen toiseksi suurin betonielementtivalmistaja.

Lujabetonin uusi hissikuiluelementti on yhden kerroksen korkuinen ja siinä on valmiina työmaa-aikaisten LVIS-asennusten kiinnityspisteet. Hissikuiluun tarvittavat ala- ja yläkupit sisältyvät myös kokonaisuuteen. Hissikuiluelementtien pääasiallinen käyttö on uudisrakentamisessa, mutta se soveltuu myös korjausrakentamiseen. Hissikuiluelementti viimeistelee Lujabetonin kerrostalojärjestelmän, joka on monipuolinen valmisosakokonaisuus, jossa kaikki osat nivoutuvat saumattomasti yhteen. Luja-kerrostalojärjestelmän ansiosta rakentamisesta tulee nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

Uutta muottiteknologiaa kuppimaisiin valuihin

Lujabetoni otti hissikuiluelementtiä varten käyttöön täysin uudenlaisen muottiteknologian, jossa kuppimaisten valujen sisämuottiongelma on ratkaistu uudella tekniikalla. Elementin irrottaminen muotista helpottuu hyvin aukeavan sisämuotin avulla.

– Nyt kun sisämuottiongelma on ratkaistu, voimme hyödyntää tätä uutta muottiteknologiaa jatkossa myös muiden kuppimaisten ja allasmaisten tuotteiden valmistuksessa, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Lisätietoja:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305

Julkaistu: 19.08.2019

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia