X
Julkaistu: 17.11.2011

Lujabetoni aloitti yt-neuvottelut Siilinjärvellä

Epävarmat rakentamisen näkymät ovat vähentäneet rakennustuoteteollisuuden kysyntää. Kysynnän hiljeneminen on johtanut myös Lujabetoni Oy:n Siilinjärven tehtailla yt-neuvotteluihin.

Tavoitteena on varmistaa tehtaiden toiminta- ja kilpailukyky muuttuvissa suhdanteissa. Neuvotteluiden aikana käydään läpi tuotannon valmistus- ja tukitoimintojen työtehtäviä ja niiden organisointia. Samassa yhteydessä tarkennetaan rajat ostopalveluiden ja oman työn osalta. Uudelleenorganisoinnilla Lujabetoni etsii keinoja turvata mahdollisimman monen ammattitaitoisen työntekijänsä työsuhde.

Varmaa on jo nyt, että tehtaille tähän asti tärkeän ratapölkkytuotannon määrä laskee ensi vuonna huomattavasti, mikä lisää myös irtisanomispaineita. Kysynnän vähenemisellä on vaikutusta varsinaisen tuotannon lisäksi erilaisiin tukitoimintoihin.

On alustavasti arvioitu, että Siilinjärven tehtailla joudutaan irtisanomaan enintään yhdeksän henkilöä. Yt-neuvotteluissa arvioidaan myös tuotantohenkilöstön eripituisten lomautusten tarvetta.

Neuvottelut käydään loppuvuoden aikana, ja yt-päätökset tehdään ensi vuoden alussa.

Lisätietoja:
Yksikönjohtaja, betonituotteet Sakari Petsalo, 044 585 2363
Lujabetonin henkilöstöpäällikkö Mikko Satuli, 044 585 2015

Julkaistu: 19.08.2019

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia