X
Julkaistu: 19.12.2011

Lujabetonin Siilinjärven tehtaiden yt-neuvottelut päättyivät – ei irtisanomisia

Marraskuussa alkaneet yt-neuvottelut Lujabetonin Siilinjärven tehtailla ovat päättyneet. Neuvotteluiden myötä irtisanomisilta vältyttiin, alalle normaaleja lomautuksia on kuitenkin tulossa.

 
Yleinen rakennustuoteteollisuuden kysynnän hiljeneminen johti Lujabetoni Oy:n Siilinjärven tehtailla yt-neuvotteluihin marraskuussa, ja alun perin keskusteluja käytiin jopa yhdeksän henkilön irtisanomisesta. Perjantaina 16.12.2011 loppuun saatettujen neuvotteluiden lopputuloksena kuitenkin on, ettei ketään irtisanota.
Tehtaille tähän asti tärkeän ratapölkkytuotannon määrä tulee laskemaan vuonna 2012. Irtisanomisilta vältytään mm. sisäisillä henkilöstösiirroilla, sekä vähentämällä ulkoisten palveluiden ostoa ja teettämällä niistä aiheutuvia töitä omalla henkilöstöllä.
– Lisäksi sopeutusvälineenä käytetään eri pituisia, alalle tyypillisiä lomautuksia, kertoo Lujabetonin henkilöstöpäällikkö Mikko Satuli.
Vielä marraskuussa yt-neuvotteluiden arvioitiin kestävän ensi vuoden alkuun.
– Neuvottelutulos saavutettiin nopealla aikataululla hyvässä ja rakentavassa yhteishengessä osapuolten kesken. Nyt työntekijämme pääsevät rauhallisin mielin joulun viettoon, kertoo Mikko Satuli.
– Toimintojen tehostaminen on nykypäivänä jatkuva prosessi. On mukava lähteä edistämään Lujabetonin kilpailukykyä, kun yhteishenkeen voi luottaa.

Lisätietoja:
Lujabetonin henkilöstöpäällikkö Mikko Satuli, 044 585 2015
Betonituoteyksikön yksikönjohtaja Sakari Petsalo, 044 585 2363

Julkaistu: 27.01.2020

Kalliomurskeen rooli betoninvalmistuksessa on kasvamassa!

Keskimääräisesti 2/3-osaa betonista on kiviainesta. Kiviaines on siis merkittävässä roolissa, millaista betonista tulee. Betoni koostuu yleensä hienosta kiviaineksesta (#0-1), sorasta (#0-8) ja karkeasta kivestä (#8-16). Näitä osuuksia vaihtelemalla saadaan betonireseptille erilaisia ominaisuuksia. Suurin kiviainesosuus on soralla (#0-8).

Lue lisää
Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia