X
Julkaistu: 29.03.2012

Lujabetoni laajentaa Taavetissa

Lujabetoni laajentaa: Taavetin tehtaan kapasiteetti nousee 40%, lisätuotantoa pääkaupunkiseudulle, Kaakkois-Suomeen ja Itä-Suomeen

Lujabetoni Oy ostaa konkurssiin menneen Hämeen Ekobe Oy:n Turengin seinäelementtitehtaan koko tuotantokapasiteetin. Kauppa laajentaa merkittävästi Lujabetonin Itä-Suomen seinäelementtien tuotantokapasiteettia, mikä palvelee pääkaupunkiseudun vilkasta rakentamista.

Turengista Taavettiin

Turengin seinäelementtitehtaan kalusto siirretään pääosin Lujabetonin Taavetin tehtaalle. Kauppa kattaa merkittävän määrän tuotannossa käytettäviä muottipöytiä ja täydentävää kalustoa, jotka laajentavat Taavetin tehtaan seinäelementtikapasiteettia merkittävästi. Taavetin tehdas palvelee Kaakkois-Suomen, Itä-Suomen ja pääkaupunkiseudun rakentamismarkkinoita.

– Olemme kehittäneet jo kahden vuoden ajan Taavetin tehdastamme merkittäväksi ja tehokkaaksi seinäelementtituotantolaitokseksi, ja tämä kauppa on jälleen merkittävä askel eteenpäin. Yksikön kapasiteetti on ollut noin 60 000 neliömetriä seinäelementtiä vuositasolla, ja tehty kauppa nostaa sitä jopa 40%. Kivirakentamisen asema on vahva pääkaupunkiseudulla, ja näemme betonielementtituotantomme laajentamiselle selvän markkinaraon”, kertoo Lujabetonin yksikönjohtaja Kari Turunen.

Pääkaupunkiseudun toimittaja

Taavetin tehtaaseen panostaminen on osa Lujabetonin tavoitetta toimia kilpailukykyisenä yrityksenä pääkaupunkiseudun betonimarkkinoilla.

– Taavetin tehdas toimii tehokkaasti erittäin hyvällä sijainnilla pääkaupunkiseudun vilkasta rakentamismarkkinaa palvellen. Pitkällä tähtäimellä tavoittelemme tehtaan tuotantokapasiteetin nostamista, jopa kaksinkertaistamista kehitystyöllä ja lisäinvestoinneilla”, linjaa Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Taavetissa valmistettiin Vuoden Betonijulkisivun voittajaelementit

Lujabetoni valmistaa osana laajaa tuoteportfoliotaan seinäelementtejä asuin- ja toimitilarakentamisen käyttöön. Taavetin tehtaan tuotteet saivat viime vuonna virallisen tunnustuksen, kun Helsingin Kaanaankatu 4-6:ssa sijaitseva suuri asuinkerrostalokohde voitti Vuoden betonijulkisivu 2011 -palkinnon. Lujabetonin Taavetin tehdas valmisti pääosan kohteen julkisivuelementeistä.

Lujabetoni, Kaanaankatu
Helsingin Kaanaankatu 4:n palkittu valkobetoninen erikoisjulkisivu on Lujabetonin Taavetin-tehtaan tuotantoa.

Lisätiedot:
Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi

Julkaistu: 27.01.2020

Kalliomurskeen rooli betoninvalmistuksessa on kasvamassa!

Keskimääräisesti 2/3-osaa betonista on kiviainesta. Kiviaines on siis merkittävässä roolissa, millaista betonista tulee. Betoni koostuu yleensä hienosta kiviaineksesta (#0-1), sorasta (#0-8) ja karkeasta kivestä (#8-16). Näitä osuuksia vaihtelemalla saadaan betonireseptille erilaisia ominaisuuksia. Suurin kiviainesosuus on soralla (#0-8).

Lue lisää
Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia