X
Julkaistu: 14.05.2013

Lujabetoni aloittaa valmisbetonituotannon Loimaalla

Lujabetonin Loimaan-tehdas laajentaa toimintaansa valmisbetonitoimituksiin. Tällä hetkellä tehdas tuottaa betonielementtejä ja betonituotteita, ja pian tehtaalta aloitetaan myös valmisbetonin tuotanto ja toimitukset.

Loimaan valmisbetonitoimitukset on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta 2013.

– Perustilat ja betonitehdas ovat jo käytännössä valmiina, mutta teemme vielä pieniä muutostöitä ja investointeja tehokkaan toiminnan varmistamiseksi, kertoo tehdaspäällikkö Heikki Manner Lujabetonilta.

– Parhaillamme etsimme myös kuljetus- ja pumppausyrityksiä betonin toimituksiin.

Manner näkee alueen mielenkiintoisena rakentamisen markkinana valmisbetonituotannon osalta.

– Koska voimme tehdä valmisbetonia elementinteon rinnalla, uskon betoniasemamme olevan erittäin kilpailukykyinen ja kustannustehokas vaihtoehto alueen rakentajille, Manner näkee.

Lujabetoni on toiminut valmisbetonin parissa jo 60 vuotta.

– Lujabetonilla on ennestään 15 valmisbetoniasemaa Suomessa Helsingistä Ouluun. Tähtäämme siihen, että olemme merkittävä valmisbetonin tuottaja myös Loimaan alueella ja sen lähiympäristössä, vahvistaa betonituoteyksikön johtaja Sakari Petsalo.

Lisätietoja:

Lujabetonin betonituotteiden yksikönjohtaja Sakari Petsalo 044 585 2363
Lujabetonin Loimaan tehdaspäällikkö Heikki Manner 044 585 2444

Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia