X
Julkaistu: 30.03.2014

Lujabetoni avasi uuden tehtaan Nokialle

Lujabetonin Nokialle rakentama teknisesti edistyksellinen ja tehokas valmisbetonitehdas on otettu käyttöön. Ensimmäiset asiakastoimitukset on tehty onnistuneesti 21.3.2014 ja tehdas on nyt täydessä toimintakunnossa.

Lujabetoni osti Suomen suurimpiin kuuluvan valmisbetonitehtaan Areva NP:ltä vuonna 2012 ja siirsi ja rakensi sen Nokialle. Tehdas on toiminut aiemmin Arevan Olkiluoto-hankkeessa Eurajoella varsinaisen ydinvoimalareaktorirakennuksen kaikkein vaativimmissa betonoinneissa.

Uuden tehtaan myötä Lujabetonilla on nyt kaksi iskukykyistä valmisbetonitehdasta Tampereen alueella, ja entistä paremmat valmiudet palvella asiakkaita Pirkanmaan kasvavalla talousalueella. Tehtaan tuotantokapasiteetti on 35 000 – 55 000 kuutiota betonia vuodessa. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Tampereen lisäksi kaupungin länsi- ja pohjoisosat mm. Ylöjärvi ja Nokia.

’Kahden tehtaan turvin tarjoamme nyt asiakkaillemme entistä paremman toimitusvarmuuden’, kertoo Tampereen tehtaiden tehdaspäällikkö Anssi Tiukka. ’Nyt pystymme myös tarjoamaan betonia suuria määriä vaativiin kohteisiin, jatkaa Tiukka. Lujabetonin Nokian ja Ruskon tehtaiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on jopa yli 100.000 m3/vuosi.

Nykyaikaisen teknologian lisäksi Nokian tehtaan tuotantoprosessi on ympäristö-ystävällinen. Ylijäämäbetonin talteenottoa ja kuljetuskaluston pesua varten rakennetussa pesuhallissa on täysin suljettu vedenkierto. Kaikki työmailta palautuvat ylijäämäbetonit käsitellään puhdistamossa ja hyödynnetään mm. maanrakennustöissä.

’Ympäristönäkökulma on meille hyvin tärkeä pyrkiessämme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ympäristön kannalta kestävämmäksi, kertoo valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Uudella tehtaalla on positiivinen työllistävä vaikutus. Tehdas työllistää kolme täysipäiväistä henkilöä sekä välillisesti 10-20 työntekijää.

Lisätietoja:

Anssi Tiukka, Tampereen tehtaiden tehdaspäällikkö, 044 585 2426
Markus Haatainen, valmisbetoniyksikön johtaja, 044 585 2476

Linkki: http://youtu.be/sT7B7Eof3uM

Julkaistu: 27.01.2020

Kalliomurskeen rooli betoninvalmistuksessa on kasvamassa!

Keskimääräisesti 2/3-osaa betonista on kiviainesta. Kiviaines on siis merkittävässä roolissa, millaista betonista tulee. Betoni koostuu yleensä hienosta kiviaineksesta (#0-1), sorasta (#0-8) ja karkeasta kivestä (#8-16). Näitä osuuksia vaihtelemalla saadaan betonireseptille erilaisia ominaisuuksia. Suurin kiviainesosuus on soralla (#0-8).

Lue lisää
Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia