X
Julkaistu: 22.12.2014

Lujabetonille suuri kerrostaloelementtikohde Kuopioon

Lujabetoni on joulukuun alussa allekirjoittanut sopimuksen yli 15000 neliön seinä- ja parveke-elementtitoimituksesta Kuopion Puijonlaakson kaupunginosaan nousevaan kerrostalokohteeseen.

Puijonlaakson kaupunginosaan rakennettava As Oy Kelkkailijantie 4 -kerrostalohanke koostuu viidestä 5-6 kerroksisesta talosta. Asiakkaana kohteessa on monipuolista asuntotuotantoa harjoittava NCC Oy, joka on ollut kaavakilpailusta alkaen mukana kehittämässä Kelkkailijantie 4:n uutta asuinaluetta.

Hankkeen yli 15 000 m² seinä- ja parveke-elementtejä valmistetaan Lujabetonin Siilinjärven tehtaalla. Tuotantomäärä on noin kolmasosa Siilinjärven seinäelementtitehtaan koko ensi vuoden valmistuskapasiteetista ja sen työllistävä vaikutus on näin ollen merkittävä. Kauppa tarjoaa seinäelementtivalmistukseen perustyöllisyystason pitkälle vuoteen 2015. Seinäelementtitehtaan osuus on noin kolmasosa Lujabetonin Siilinjärven tehtaan henkilöstövahvuudesta.

Elementtien valmistus on aloitettu joulukuussa ja viimeiset elementit toimitetaan vuoden päästä joulukuussa 2015.

Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen kommentoi: – Nyt tehty sopimus tuo kaivattua peruskuormaa Siilinjärven tehtaallemme. Olemme tyytyväisiä voidessamme turvata työpaikkoja nyt, kun Suomen talous ei vielä näytä nousemisen merkkejä uudisrakentamisen saralla, toteaa Turunen.

Lisätietoja:
Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, puhelin: 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Julkaistu: 19.08.2019

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia