X
Julkaistu: 22.12.2014

Lujabetonille suuri kerrostaloelementtikohde Kuopioon

Lujabetoni on joulukuun alussa allekirjoittanut sopimuksen yli 15000 neliön seinä- ja parveke-elementtitoimituksesta Kuopion Puijonlaakson kaupunginosaan nousevaan kerrostalokohteeseen.

Puijonlaakson kaupunginosaan rakennettava As Oy Kelkkailijantie 4 -kerrostalohanke koostuu viidestä 5-6 kerroksisesta talosta. Asiakkaana kohteessa on monipuolista asuntotuotantoa harjoittava NCC Oy, joka on ollut kaavakilpailusta alkaen mukana kehittämässä Kelkkailijantie 4:n uutta asuinaluetta.

Hankkeen yli 15 000 m² seinä- ja parveke-elementtejä valmistetaan Lujabetonin Siilinjärven tehtaalla. Tuotantomäärä on noin kolmasosa Siilinjärven seinäelementtitehtaan koko ensi vuoden valmistuskapasiteetista ja sen työllistävä vaikutus on näin ollen merkittävä. Kauppa tarjoaa seinäelementtivalmistukseen perustyöllisyystason pitkälle vuoteen 2015. Seinäelementtitehtaan osuus on noin kolmasosa Lujabetonin Siilinjärven tehtaan henkilöstövahvuudesta.

Elementtien valmistus on aloitettu joulukuussa ja viimeiset elementit toimitetaan vuoden päästä joulukuussa 2015.

Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen kommentoi: – Nyt tehty sopimus tuo kaivattua peruskuormaa Siilinjärven tehtaallemme. Olemme tyytyväisiä voidessamme turvata työpaikkoja nyt, kun Suomen talous ei vielä näytä nousemisen merkkejä uudisrakentamisen saralla, toteaa Turunen.

Lisätietoja:
Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, puhelin: 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Julkaistu: 03.01.2020

Rakentaminen 2030 – mistä rakennetaan?

Mistä rakennetaan 10 vuoden päästä? Muuttuvatko kaikki perusasiat uudessa uljaassa tulevaisuuden rakentamisessa? Rohkenen väittää, että 10 vuoden päästä rakennetaan pääpiirteittäin samalla tavalla kuin nykymaailmassakin. Runkorakentamisen teknologia ja tekniikka ovat monimutkaisia sekä hitaasti kehittyviä. Tähän on vissit perusteet. Rakennuksen rungon tulee olla luja, kestävä, pitkäikäinen, tunnoton rakennusvirheille, kosteusturvallinen, paloturvallinen, ääniteknisesti toimiva sekä lukuisia muita vaatimuksia täyttävä. Tulevaisuudessa vieläpä vähähiilinen. Jopa mahdolliset maanjäristykset ja sodat rakennnuksen rungon tulee vain kestää sortumatta. Näitä kaikkia tavoitteita on vaikeaa, jopa lähes mahdotonta saavuttaa isoilla kehityshyppäyksillä uutta kohti.

Lue lisää
Lisää uutisia