X
Julkaistu: 10.02.2016

Lujabetonilta uutuustuote siltabetonointiin

Lujabetoni jatkaa vahvaa tuotekehitystyötään ja tuo markkinoille SuperSiltabetonin, joka on nopeasti kuivuva P-lukubetoni. Tuote on kehitetty etenkin sillan kannen korjauskohteisiin ja sen merkittävin hyöty saadaan rakentamisen kustannussäästöissä.

SuperSiltabetonia voidaan käyttää laaja-alaisesti siltojen kansien korjauskohteissa ja se soveltuu käytettäväksi myösuusissa siltakohteissa. SuperSiltabetoni täyttää lähes kaikkien olemassa olevien rasitusluokkien vaatimukset.

Lujabetonin laboratoriossa ja todellisissa työmaaoloissa kahden vuoden ajan testatun SuperSiltabetonin tärkein ominaisuus on tiukasti räätälöity valmistusresepti, jonka ansiosta aikaansaadaan nopea kuivuminen. – Kyseessä on erikoisbetoni, jonka käytöllä saavutetaan merkittäviä etuja urakoitsijalle ja kohteen rakennuttajalle, sanoo kehitysinsinööri Perttu Ruuska Lujabetonilta. Hallituissa työmaaolosuhteissa tuote saavuttaa tavoitepainoprosenttikosteuden jo seitsemän vuorokauden jälkihoidon aikana.

Lujabetonin Jyväskylän tehtaalta toimitetut n. 50 m3 SuperSiltabetonia käytettiin valtatiellä 9 kolmessa sillankannen korjauskohteessa Laukaan Metsolahden ja Kelkkamäen sekä Hankasalmen Väärälän silloissa loppukesällä 2015. Erittäin lyhyen betonin kuivumisajan ansiosta kohteen vedeneristys sekä asfaltointi saatiin tehtyä nopealla aikataululla, mikä ei olisi ollut mahdollista normaalilla valmisbetonilla.

– Huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella varmistetaan onnistunut ja haluttu lopputulos kustannustehokkaasti aikaa säästäen, Perttu Ruuska sanoo.

– Olemme tyytyväisiä Lujabetonin SuperSiltabetoniin, kertoo Destian työmaapäällikkö Jaakko Taipale. Betonimassan suhteen ei ollut ongelmia ja P-lukujen ja puristuslujuustulosten tavoitearvot täyttyivät, Taipale sanoo.

SuperSiltabetonin kysyntä on ollut runsasta ja sitä on tarjottu moneen tulevan kauden kohteeseen. Tuotetta on mahdollista valmistaa kaikilla Lujabetonin valmisbetonitehtailla.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, kehitysinsinööri Perttu Ruuska, p. 044-585 2205, perttu.ruuska@luja.fi Lujabetoni Oy, kehityspäällikkö Tuomo Kovanen, p. 044-585 2206, tuomo.kovanen@luja.fi

Linkki SuperSiltabetoni-tuotesivulle

Julkaistu: 19.02.2020

Koronavirus ja betonitoimitukset - pitääkö olla huolissaan?

Some–aikakauden ensimmäinen merkittävä virusepidemia on vallannut mediat ja tietotulva sairauden johdosta eri kanavissa on valtaisa. Tähän tulvaan mahtuu mukaan paljon faktaa ja luonnollisesti myös huhuja, jopa disinformaatiota. Tiedon määrän johdosta sitä onkin ryhdytty kutsumaan tietoepidemiaksi (engl. infodemic). Jospa oma näkemyksemme mahtuisi silti vielä mukaan. Ammatillisesti ajatellen ongelma valtavan tietomäärän keskellä on erottaa olennainen tieto yleisestä hälinästä ja osin makaaberista kauhistelusta asiassa. Tunnen itsekin muutamia kiinalaisia ja heidän asemaansa asettuminen on haastavaa, mutta välttämätöntä.  Asia on inhimillisesti jokseenkin vaikea käsittää, onhan tauti varsin poikkeuksellinen ja Kiina sittenkin useimmille kaukainen maa. Koronasta pahiten kärsivä Hubei on suunnilleen Iso-Britannian kokoinen, noin 58 miljoonan asukkaan maakunta. Tällä hetkellä käytännössä kukaan ei poistu sieltä, eikä kukaan pääse alueelle. Mietipä siinä, mistä leipää firmalle ja onko asiakkaita vielä kesän jälkeen, kun edes omasta terveydestä ei ole takeita!

Lue lisää
Julkaistu: 03.02.2020

Betonielementtivalmistajan oman suunnittelun osuuden lisääminen tuo hyötyjä asiakkaalle

Betonielementtiteollisuudessa viime vuodet ovat olleet kiireistä aikaa. Suunnittelutoimistoilla on ollut vaikeuksia saada elementtisuunnitelmat valmiiksi tiukkojen aikataulujen puitteissa. Vanha kansan viisaus ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” kuvastaa suunnittelun merkitystä edelleen erittäin hyvin. Siksi Lujabetonillakin on pohdittu jo pitkään oman suunnittelun osuuden lisäämistä. 

Lue lisää
Lisää uutisia