X
Julkaistu: 16.02.2016

Lujabetoni toimittaa betonielementit Itäkeskuksen uuteen kauppakeskukseen

Lujabetoni Oy toimittaa betonielementit Keskon uuteen kaupunkikeskukseen uudistuvassa Itäkeskuksessa. Keskukseen tulee 50 000 m2 liiketilaa ja 2000 autopaikkaa. Vaiheen I urakan arvo on lähes 12 milj. euroa ja se koostuu yli 5700:sta asennettavasta tuotteesta.

Itäkeskuksen uuden kaupunkikeskuksen ensimmäisen vaiheen työt on aloitettu syksyllä 2015 osin poispuretun vanhan K-citymarketin ja sen pysäköintialueen tilalle.

Lujabetoni valittiin kohteen runkourakoitsijaksi heinäkuussa 2015. Urakkakilpailun voittamisessa oli hinnan lisäksi merkittävää Lujabetonin tarjoama laaja toteutusvastuu. Urakkaan sisältyvä suunnittelu alkoi syyskuussa ja betonielementtiasennukset aloitettiin tammikuun 2016 alussa. Urakka valmistuu kuluvan vuoden lokakuussa. Lujabetoni toimittaa kohteen kaikki betonielementit sekä runkoon liittyvät teräsrakenteet suunniteltuna ja asennettuna. Kaupunkikeskuksen ensimmäinen vaihe avautuu syksyllä 2017.

Elementtien koko ja suuri määrä sekä kohteen sijainti liikenteen solmupisteessä Itäkeskuksessa vaatii logistiikan tarkkaa hallintaa. Lujabetoni hyödyntää 3D-tietomallia suunnittelun lisäksi kohteen aikatauluseurannassa ja raportoinnissa varmistamaan, että toimitukset sekä siihen liittyvät muut työvaiheet hoituvat asianmukaisesti.

– Olemme harjoitelleet tietomallin hyödyntämistä laajasti useissa merkittävissä kohteissa, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen. Turusen mukaan suunnittelutyökaluna toimivaa mallia voidaan hyödyntää projektissa laajasti vaihtoehtosuunnittelusta työmaan toteutuksen seurantaan. – Jokainen projekti tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaa mallia hyödyntäen, hän sanoo.

– Kesko edellyttää valituilta urakoitsijoilta valmiutta ja halua mallin hyödyntämiseen, kertoo Ruokakeskon rakennuspäällikkö Matti Tapio. Mallin kautta tapahtuvan raportoinnin avulla saamme havainnollisessa muodossa tiedon projektin edistymisestä, Tapio jatkaa.

– Olemme saaneet olla mukana useissa Keskon K-citymarket -hankkeissa, joista Itäkeskus on suurin. Hanke on Lujabetonille merkittävä, sen työllistävä vaikutus on noin 40 miestyövuotta.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy: Kari Lohikoski, aluemyyntipäällikkö, p. 044 585 2484, kari.lohikoski@luja.fi
Lujabetoni Oy: Kari Turunen, elementtiyksikön johtaja, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Itäkeskus-hankkeen nettisivut: www.i3.fi

Julkaistu: 19.02.2020

Koronavirus ja betonitoimitukset - pitääkö olla huolissaan?

Some–aikakauden ensimmäinen merkittävä virusepidemia on vallannut mediat ja tietotulva sairauden johdosta eri kanavissa on valtaisa. Tähän tulvaan mahtuu mukaan paljon faktaa ja luonnollisesti myös huhuja, jopa disinformaatiota. Tiedon määrän johdosta sitä onkin ryhdytty kutsumaan tietoepidemiaksi (engl. infodemic). Jospa oma näkemyksemme mahtuisi silti vielä mukaan. Ammatillisesti ajatellen ongelma valtavan tietomäärän keskellä on erottaa olennainen tieto yleisestä hälinästä ja osin makaaberista kauhistelusta asiassa. Tunnen itsekin muutamia kiinalaisia ja heidän asemaansa asettuminen on haastavaa, mutta välttämätöntä.  Asia on inhimillisesti jokseenkin vaikea käsittää, onhan tauti varsin poikkeuksellinen ja Kiina sittenkin useimmille kaukainen maa. Koronasta pahiten kärsivä Hubei on suunnilleen Iso-Britannian kokoinen, noin 58 miljoonan asukkaan maakunta. Tällä hetkellä käytännössä kukaan ei poistu sieltä, eikä kukaan pääse alueelle. Mietipä siinä, mistä leipää firmalle ja onko asiakkaita vielä kesän jälkeen, kun edes omasta terveydestä ei ole takeita!

Lue lisää
Julkaistu: 03.02.2020

Betonielementtivalmistajan oman suunnittelun osuuden lisääminen tuo hyötyjä asiakkaalle

Betonielementtiteollisuudessa viime vuodet ovat olleet kiireistä aikaa. Suunnittelutoimistoilla on ollut vaikeuksia saada elementtisuunnitelmat valmiiksi tiukkojen aikataulujen puitteissa. Vanha kansan viisaus ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” kuvastaa suunnittelun merkitystä edelleen erittäin hyvin. Siksi Lujabetonillakin on pohdittu jo pitkään oman suunnittelun osuuden lisäämistä. 

Lue lisää
Lisää uutisia