X
Julkaistu: 06.06.2016

500 päivää ilman työtapaturmia Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa

Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa on tehty töitä vuoden 2015 alusta lähtien ilman yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. 500 päivää ilman työtapaturmia on merkittävä saavutus betoniteollisuudessa.

Työturvallisuuden parantamiseen on panostettu Lujabetonilla voimakkaasti työturvallisuutta lisäävien projektien ja toiminnan kehittämisen keinoin. Työturvallisuusasiat tulevat työntekijälle ensimmäistä kertaa esiin jo työhön perehdytysvaiheessa jane ovat keskeisessä asemassa myös aliurakoitsijoiden perehdyttämisessä.

– Teemme Lujabetonilla jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden parantamiseksi ja yrityksen johto on siihen vahvastisitoutunut, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen. Haataisen mukaan turvallinen työnteko kulminoituu kuitenkin täysin henkilöstön omaan haluun ja motivaatioon toimia turvallisesti. –Asenteissa on tapahtunut viime vuosinaselvää muutosta parempaan, kertoo Haatainen. Työntekijöillä on ammattiylpeyttä, eivätkä he halua ottaa riskiä loukkaantuatöissä.

Lujabetonin valmisbetoniliiketoimintaan kuuluu 16 betonitehdasta eri puolilla Suomea ja valmisbetonitoiminnoissa työskentelee yhteensä noin 50 omaa sekä noin 200 kumppaniyritysten ja aliurakoitsijoiden työntekijää.

Valmisbetonitoiminnoissa tapaturmattomuuteen on päästy käytännönläheisillä toimenpiteillä. Työntekijät ovat määrätietoisesti välttäneet riskien ottamista. Ymmärrys ja toimiminen sen mukaan, että riskejä ei oteta, vaaranpaikkoja poistetaan ja vaarallisia työtapoja korvataan turvallisemmilla ovat avaimia onnistumiseen. Raportoidut ja järjestelmään kirjatut riskipaikat ovat keskitetysti yhdessä paikassa kaikkien saatavilla.

– Täytyy lisäksi muistaa, että turvallisuuden parantaminen on koko rakennustuoteteollisuuden yhteinen kehityshaaste, Haatainen sanoo. Haluamme, että alan yhteisen vision mukaan Suomi on maailman turvallisin betoniteollisuuden maa ja näyttäytyy vetovoimaisena työnantajana, Haatainen päättää.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, p. 044 585 2476 markus.haatainen@luja.fi

Julkaistu: 19.02.2020

Koronavirus ja betonitoimitukset - pitääkö olla huolissaan?

Some–aikakauden ensimmäinen merkittävä virusepidemia on vallannut mediat ja tietotulva sairauden johdosta eri kanavissa on valtaisa. Tähän tulvaan mahtuu mukaan paljon faktaa ja luonnollisesti myös huhuja, jopa disinformaatiota. Tiedon määrän johdosta sitä onkin ryhdytty kutsumaan tietoepidemiaksi (engl. infodemic). Jospa oma näkemyksemme mahtuisi silti vielä mukaan. Ammatillisesti ajatellen ongelma valtavan tietomäärän keskellä on erottaa olennainen tieto yleisestä hälinästä ja osin makaaberista kauhistelusta asiassa. Tunnen itsekin muutamia kiinalaisia ja heidän asemaansa asettuminen on haastavaa, mutta välttämätöntä.  Asia on inhimillisesti jokseenkin vaikea käsittää, onhan tauti varsin poikkeuksellinen ja Kiina sittenkin useimmille kaukainen maa. Koronasta pahiten kärsivä Hubei on suunnilleen Iso-Britannian kokoinen, noin 58 miljoonan asukkaan maakunta. Tällä hetkellä käytännössä kukaan ei poistu sieltä, eikä kukaan pääse alueelle. Mietipä siinä, mistä leipää firmalle ja onko asiakkaita vielä kesän jälkeen, kun edes omasta terveydestä ei ole takeita!

Lue lisää
Julkaistu: 03.02.2020

Betonielementtivalmistajan oman suunnittelun osuuden lisääminen tuo hyötyjä asiakkaalle

Betonielementtiteollisuudessa viime vuodet ovat olleet kiireistä aikaa. Suunnittelutoimistoilla on ollut vaikeuksia saada elementtisuunnitelmat valmiiksi tiukkojen aikataulujen puitteissa. Vanha kansan viisaus ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” kuvastaa suunnittelun merkitystä edelleen erittäin hyvin. Siksi Lujabetonillakin on pohdittu jo pitkään oman suunnittelun osuuden lisäämistä. 

Lue lisää
Lisää uutisia