X
Julkaistu: 10.10.2016

Suomalaiset betoniyritykset vahvasti mukana rakentamassa Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää Venäjällä

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva yritys, Venäjän markkinoilla toimiva LujaBetomix, toimittaa betonia Pietarin korkeimman pilvenpiirtäjän Gazprom Neftin pääkonttorikompleksin rakenteisiin. Yhteensä Euroopan suurimpaan pilvenpiirtäjätorniin menee valtavat noin 350 000 kuutioita betonia, josta LujaBetomix toimittaa puolet.

Venäjän markkinoilla toimintansa vuonna 2014 aloittanut suomalaisten betoniyritysten omistama yhteisyritys toimittaa 462 metrin korkuiseen pilvenpiirtäjään noin 170 000 kuutiometriä pääosin korkealujuusbetoneita. Määrä on Suomen betonimarkkinaan suhteutettuna tavattoman suuri. Hankkeen kokonaisbetonimäärä on noin 15 % Suomen vuotuisesta valmisbetonivolyymista.

Pietarin massiivisessa valmisbetonimarkkinassa pärjää tekemällä korkeaa laatua ja toimimalla korkealla työmoraalilla. – LujaBetomixin valinta betonin toimittajaksi maailmanlaajuisesti mittavaan ja vaativaan kohteeseen on luottamuksenosoitus osaamistamme, tekemäämme korkealaatuista betonia sekä tarjoamaamme toimitusvarmuutta kohtaan, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Rakennustyöt alkoivat paalutustöillä syksyllä 2014 ja ensimmäiset LujaBetomixin tekemät valmisbetonivalut tehtiin loppuvuodesta 2014. Kohteeseen tehtiin myös maailman suurin kertavalu kohteen perustusta valettaessa. Laatikon muotoinen pohja lepää 264:n halkaisijaltaan kahden metrin ja 65 metrin pituisen paalun varassa, jotka on haudattu 85 metrin syvyyteen. Vuonna 2015 helmikuussa tehdyssä Guinnessin ennätyskirjaan päätyneessä maailman suurimmassa valussa betonia pumpattiin yhteensä 19 624 kuutiota katkeamattomasti yli 49 tunnin ajan.

Kohde on hyvin vaativa ja niin rakentajalta kuin materiaalitoimittajiltakin vaaditaan suurta osaamista ja korkeaa laatua. – Erityisen vaativaa on ollut saada betonireseptiikka toimimaan niin, että betoni pystytään pumppaamaan ylös korkeuksiin asti, kertoo Ruduksen tuotantojohtaja Pasi Huttu.

– Sanomattakin on selviää, että tämän kokoluokan ja vaatimustason rakentaminen on referenssi ja taidonnäyte korkean rakentamisen osaamisestamme myös Suomen markkinoille, Huttu toteaa.

Uuteen yhteiskunnalliseen liikekeskukseen Gazprom Neft -yritysryhmän pääkonttorin kanssa tulee 87 kerroksinen toimistokeskus. Toimistokeskuksen ympärille rakennetaan kokonainen pieni kaupunki, johon tulee mm. tiedekeskus, planetaario, urheilukeskus, kauppoja ja ravintoloita. Keskuksen pinta-ala on 400 000 neliötä. Hankkeen valtaisaa kokoa kuvastaa se, että se on yli neljä kertaa suurempi kuin yksi suurimmista Suomessa tällä hetkellä rakenteilla olevista hankkeista – Pasilan keskustakortteli, Tripla. Tornirakennus valmistuu vuonna 2018. Suurimmat valutyöt valmistuvat vuonna 2017.

havainnekuva-gazprom-neft-pilvenpiirtaja
Kuva: Havainnekuva kohteesta
Video: Maailman suurin valutyö, https://www.youtube.com/watch?v=1IFGWwebc00

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, p. 044 585 2476, markus.haatainen@luja.fi

Julkaistu: 27.08.2019

Lujabetoni myy Oulun ympäristöbetoniliiketoiminnan Rudus Oy:lle ja lopettaa harkkoliiketoimintansa

Lujabetoni myy Oulun tuotetehtaansa Rudus Oy:lle ympäristöbetoniliiketoimintoineen ja lopettaa samalla harkkoliiketoimintansa. Kauppojen ja lopettamispäätöksen myötä Lujabetoni keskittyy tarjoamaan asiakkailleen ratkaisuja asunto- toimitila- maatalous- ja infrarakentamiseen ydinliiketoimintojensa, betonielementtien, valmisbetonin ja infrarakentamisen betonituotteiden avulla.

Lue lisää
Julkaistu: 19.08.2019
Valmisbetonin pumppaus

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia