X
Julkaistu: 01.12.2016

Lujabetoni on Keski-Suomen uuden keskussairaalan betonitoimittaja

Lujabetoni on valittu Keski-Suomen uuden keskussairaalan betonitoimittajaksi. Yhdessä HB-Betoniteollisuuden kanssa Lujabetoni toimittaa keskussairaalan betonitarpeisiin yhteensä lähes 40.000 kuutiota valmisbetonia. Kyseessä on Lujabetonin Jyväskylän tehtaan kautta aikojen suurin valmisbetonitoimitusKohteen rakentaja on SRV.

Vaiheittain vuoteen 2020 mennessä valmistuva uusi sairaala rakennetaan Keski-Suomen nykyisen keskussairaalan läheisyyteen Jyväskylän Kukkumäelle. Pääosin erikoissairaanhoidon käyttöön tulevista sairaalan tiloista osa varataan Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon käyttöön.

Lujabetoni toteuttaa Keski-Suomen sairaalan betonitoimitukset yhdessä HB-Betoniteollisuus Oy:n kanssa siten, että Lujabetoni on kohteen päätoimittaja HB-Betonitellisuuden toimiessa alihankkijana.

– Kohteen ollessa näin suuri, päädyimme yhteistyöhön HB-Betoniteollisuuden kanssa betonitoimituksissa tilaajan asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi, sanoo Lujabetonin Jyväskylän tehdaspäällikkö Jukka Saramäki. Yhteistyöllä varmistamme katkeamattomat betonitoimitukset kriittisimpinäkin aikoina. – Lisäksi yhteistyö takaa nykyisten vuosisopimusasiakkaiden betonitoimitukset jouhevasti ilman katkoksia koko sairaalan rakentamisen ajan, Saramäki sanoo.

Betonitoimitukset kohteeseen on aloitettu marraskuussa 2016. Kuhunkin käyttötarkoitukseen soveltuva betoni menee mm. pohjatöihin, runkoon, lattioihin ja seiniin. Kohteen säteilysuojausseiniin toimitetaan myös erityisen vaativaa raskasbetonia, josta Lujabetonilla on erikoisosaamista ja referenssinä Kuopion yliopistollisen sairaalan säderakennusten seinien betonointi. Raskasbetonin tiheys on noin puolitoistakertaista tavalliseen betoniin verrattuna ja se painaa lähes 4000 kg/m³. Erikoiskiviaineksena tässä vaativassa betonissa käytetään Kiirunan rautamalmia.

Kohdetta viedään eteenpäin panostaen erityisesti betonointitöiden laadunvalvontaan ja loppulaadun seurantaan 100 %:sti onnistuneiden kantavien rakenteiden varmistamiseksi. Hyvä yhteistyö päätoteuttajan sekä HB-Betoniteollisuuden kanssa varmistavat laadukkaan lopputuloksen betonitöiden osalta. Hanke työllistää täyspäiväisesti yhden betoniasiantuntijan työmaan laadunvalvontaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöratkaisuun Lujabetonin kanssa uuden sairaalan valmisbetonitoimituksissa ja uskomme sen hyödyttävän suuresti myös tilaajaa. Betoniasemamme sijainti aivan työmaan vieressä varmistaa betonitoimituksien joustavuuden ja nopeuden. Lisäksi mahdollisuus toimittaa betonia kahdelta asemalta yhtä aikaa antaa työmaalle vapaammat kädet suunnitella valuaikataulujaan, sanoo tuotepäällikkö Jarmo Manninen HB-Betoniteollisuudesta.

Uuden sairaalan rakentaminen tuo Lujabetonin Jyväskylän tehtaalle hyvän peruskuorman kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Hanke työllistää myös logistiikan osalta, sillä lisäkapasiteettia tullaan tarvitsemaan kuljetusmäärien nostoon kiireisimpinä aikoina.

– Jo uusi sairaala itsessään tuo positiivisen vaikutuksen Jyväskylän alueelle, sanoo Saramäki. Muutenkin Jyväskylän alueella rakentaminen on hyvissä kantimissa. Rakentamisessa on tapahtunut hyviä asioita ja ilmassa on selkeästi positiivista virettä ja tekemisen meininki, Saramäki summaa.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jukka Saramäki p. 044 585 2346, jukka.saramaki@luja.fi

Julkaistu: 24.02.2020

Lujan tilinpäätöstiedote vuodesta 2019 - Luja kasvoi asuntorakentamisen aallonharjalla

Lujatalo-konsernin, johon kuuluvat Lujatalo Oy sekä Lujabetoni Oy tytäryhtiöineen, liikevaihto nousi 705 miljoonaan euroon (599 miljoonaa euroa vuonna 2018). Kasvua tuli 17,8 % edellisestä vuodesta. Liikevoitto oli 29,2 miljoonaa euroa (27,0 miljoonaa euroa) ja liikevoittoprosentti oli 4,1 % (4,5 %). Konsernin omavaraisuusaste oli erinomaisella 51,2 %:n tasolla (44,2 %).

Lue lisää
Julkaistu: 19.02.2020

Koronavirus ja betonitoimitukset - pitääkö olla huolissaan?

Some–aikakauden ensimmäinen merkittävä virusepidemia on vallannut mediat ja tietotulva sairauden johdosta eri kanavissa on valtaisa. Tähän tulvaan mahtuu mukaan paljon faktaa ja luonnollisesti myös huhuja, jopa disinformaatiota. Tiedon määrän johdosta sitä onkin ryhdytty kutsumaan tietoepidemiaksi (engl. infodemic). Jospa oma näkemyksemme mahtuisi silti vielä mukaan. Ammatillisesti ajatellen ongelma valtavan tietomäärän keskellä on erottaa olennainen tieto yleisestä hälinästä ja osin makaaberista kauhistelusta asiassa. Tunnen itsekin muutamia kiinalaisia ja heidän asemaansa asettuminen on haastavaa, mutta välttämätöntä.  Asia on inhimillisesti jokseenkin vaikea käsittää, onhan tauti varsin poikkeuksellinen ja Kiina sittenkin useimmille kaukainen maa. Koronasta pahiten kärsivä Hubei on suunnilleen Iso-Britannian kokoinen, noin 58 miljoonan asukkaan maakunta. Tällä hetkellä käytännössä kukaan ei poistu sieltä, eikä kukaan pääse alueelle. Mietipä siinä, mistä leipää firmalle ja onko asiakkaita vielä kesän jälkeen, kun edes omasta terveydestä ei ole takeita!

Lue lisää
Lisää uutisia