X
Julkaistu: 29.10.2017

Lujabetonin verojalanjälki vuonna 2016 noin 17 miljoonaa euroa

Keskuskauppakamari on tehnyt suuren veroselvityksen, jossa avataan yritysten roolia hyvinvointiyhteiskunnan rakentajina. Raportissa on avattu esimerkkinä mm. Lujabetonin ns. verojalanjälki, joka oli vuonna 2016 noin 17 miljoonaa euroa.

Yritykset ovat keskeisessä roolissa hyvinvointiyhteiskunnan rakentajina ja ylläpitäjinä. Yritykset pyörittävät yhteiskunnan rattaita luomalla työpaikkoja sekä tarjoamalla palveluja ja tuotteita kaikilla elämän osa-alueilla. Sen lisäksi yritysten merkitys julkisten palvelujen tarjoamisessa on elintärkeä, sillä julkisia palveluja rahoitetaan yritystoiminnan synnyttämillä verotuloilla. Ilman yrityksiä hyvinvointivaltiolta putoaisi pohja.

Keskuskauppakamarin tekemän suuren veroselvityksen tarkoituksena on tuoda näkyväksi yritysten rooli julkisten palvelujen rahoittamisessa. Selvityksessä tarkastellaan yritysten maksamia ja tilittämiä veroja. Selvitys perustuu Verohallinnon, Tullin ja Tilastokeskuksen verotietoihin. Raportissa on esimerkinomaisesti purettu auki myös Lujabetonin maksamat verot, joita kertyi vuoden 2016 osalta noin 17 miljoonaa euroa.

 

Valtio ja kunnat keräävät vuosittain veroja yli 65 miljardia euroa. Lisäksi seurakuntien verot ovat noin miljardi euroa. Nämä verotulot syntyvät pääasiassa yritystoiminnasta. Yritykset maksoivat ja tilittivät veroja vuonna 2015 lähes 44 miljardia euroa. Yritysten maksamilla ja tilittämillä verotuloilla kustannetaan julkisia palveluja kuten sosiaaliturvaa, terveyden- ja sairaanhoitoa, koulutusta ja liikenneverkostoa. Näiden julkisten palvelujen tuottaminen synnyttää osaltaan verotuloja valtiolle ja kunnille.

Katso koko selvitys

Lisää uutisia