X
Julkaistu: 12.02.2018

Betonielementtipulaan pian helpotusta: Lujabetoni investoi Suomen suurimpaan elementtitehtaaseen Järvenpäässä

Lujabetoni Oy on ostanut Järvenpäässä sijaitsevan perinteikkään Konepajarakennuksen maa-alueineen. Kohteeseen investoidaan vuoden 2018 aikana erittäin suuri betonielementtitehdas helpottamaan elementtipulaa vilkkaassa rakentamisen markkinassa. Erityisesti kapasiteettia lisätään Luja-Superlaatalle, joka on saanut superhyvän vastaanoton markkinassa.

Lujabetoni Oy on ostanut Järvenpään Wärtsilänkadulla sijaitsevan, erittäin suuren Konepajarakennuksen 8.2.2018 solmitulla kaupalla. Kauppaan sisältyy noin 30.000 neliömetriä korkeaa tuotantotilaa, 5.000 neliömetriä toimistotilaa sekä noin 25 hehtaarin maa-alue. Tuotantotila on korkeaa hallitilaa ja se on varustettu järeillä nostureilla niin sisätiloissa, varastorakennuksessa kuin ulkoalueella. Kiinteistöstä tulee tiloiltaan selkeästi Suomen suurin betonielementtitehdas.

– Uutuustuotteemme Luja-Superlaatta julkistettiin joulukuussa ja koko tämän vuoden tuotantokapasiteettimme on loppuunmyyty. Halusimme lisätä kapasiteettia nopeasti tärkeimpään kohdemarkkinaamme, pääkaupunkiseudun asuntorakentamiseen. Nyt sitä tulee yllin kyllin, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Investointi on Lujabetonin suurin koskaan toteutetuista. Kokonaisinvestoinniksi arvioidaan noin 25 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan tuotevalikoimaan kuuluvat Luja-Superlaatat, ontelolaatat, väliseinäelementit, seinäelementit ja kerrostalorakentamisen erikoiselementit. Tehtaan maksimaalinen tuotantomäärä vastaa jopa 10.000 kerrostaloasunnon elementtitarpeita vuosittain. Koko Suomessa aloitettiin noin 35.000 kerrostaloasunnon rakentaminen vuonna 2017.

Lujabetoni investoi kuluvan vuoden aikana tehtaan yhteyteen suurikapasiteettisen betoniaseman, josta toimitetaan valmisbetonia rakennuskohteisiin Järvenpäässä, sen ympäristökunnissa ja pääkaupunkiseudulla Kehä III:lle asti. Lisäksi aloitetaan välittömästi investoinnit betonielementtien koneisiin, muotteihin ja laitteistoihin.

Tavoitteena on aloittaa elementtituotanto vielä vuoden 2018 aikana ja kasvattaa sitä nopeasti. Uusi elementtitehdas tulee olemaan hyvin merkittävä työllistäjä Järvenpäässä. Yhteensä jopa satoihin nousevan henkilöstömäärän rekrytoinnit aloitetaan yhteistyökumppanin kanssa heti.

– Tehtaan sijainti on erinomainen Suomen tärkeimpiä päämarkkinoita, pääkaupunkiseutua, Tamperetta ja Turkua ajatellen, ja meillä on tilaa ja mahdollisuuksia lisätä tuotantoa erittäin paljon tässä kiinteistössä, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi
Lujabetoni Oy, yksikönjohtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Video: videoesittely tehtaasta on saatavilla osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=_mMFq77GLdw

Lisää uutisia