X
Julkaistu: 21.05.2018

Lujabetonin 1000 johtajaa

Lujabetonilla on käynnissä mittava henkilöstön kehittämishanke, jonka tavoitteena on 1000 johtajaa 2020-luvulla. 

Lujabetonin henkilöstön 1000 johtajaa -kehittämishankkeen tavoitteena on tehdä jokaisesta lujabetonilaisesta johtaja – vähintään oman työnsä johtaja. Hankkeen taustalla on yrityksen strategia, jolla tavoitellaan muun muassa merkittävää kasvua seuraavien vuosien aikana. Kun strategiassa lukee toimialan Vahvin betoniosaaja, tavoitteessa pysymisen kriittisenä tekijänä on alan osaavin ja motivoitunein työvoima.

Lujabetonin vuosittaisissa kyselyissä esimiestyö ja johtaminen ovat saaneet toistuvasti yhä vain parempia arvioita. Nyt haluamme laajentaa johtajuutta syvemmälle organisaatioon ja samalla vahvistaa jo saavutettua tasoa, kertoo Lujabetonin henkilöstöjohtaja Mikko Satuli.

 

Valmennusohjelmat henkilöstön kehittämisen päätyökaluina

 

Lujabetonilla henkilöstön kehittäminen on monipuolista ja koko henkilökunnan kattavaa. Kehittämisen päätyökaluina toimivat viisi valmennusohjelmakokonaisuutta:

LB Ammattilainen on työntekijöille suunnattu ammatillisen osaamisen kehittämisen koulutus. Kyseessä on rakennustuotealan ammattitutkintoon tähtäävä ohjelma, joka antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

LB Esimies –valmennuksia toteutetaan eri esimieskohderyhmille – erikseen huomioidaan mm. uudet esimiehet.

LB Työnohjaaja –valmennus on työntekijöille suunnattu ns. kymppivalmennus.

LB eMBA Akatemia on noin kolme vuotta kestävä ohjelma, joka vastaa eMBA-täydennyskoulutusta. Jokainen koulutusjakso suunnitellaan erikseen ja siinä huomioidaan sekä opiskelijoiden toiveet että Lujabetonin ja alan erityispiirteet. Koulutuksen avulla akatemialaiset saavat mm. runsaasti työkaluja osaavaan johtamiseen. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

LB Sparri on yksittäisille esimiehille suunnattua ja henkilökohtaista tukea.

Aaro Forss, myyntipäällikkö, Lujabetoni Oy

LB eMBA on Aarolle oikea vaihtoehto

Yksi LB eMBA Akatemiaan osallistujista on Hämeenlinnassa Luja-hormielementtien myyntipäällikkönä työskentelevä Aaro Forss. 16-vuotiaana betonitehtaan kesätöillä uransa aloittanut Aaro on työskennellyt Lujabetonilla vuodesta 2010 lähtien: ensin tuotannossa, sen jälkeen projekti-insinöörinä ja tämän vuoden alusta lähtien myynnissä.

Olin jo jonkin aikaa miettinyt erilaisia lisäkouluttautumisvaihtoehtoja ja kun LB eMBA Akatemia -koulutusta tarjottiin, se tuntui heti oikealta vaihtoehdolta. Olin samalla yllättynyt siitä, että yritys haluaa panostaa näinkin merkittävästi henkilöstön kehittämiseen. Uskon, että se on aika harvinaista tässä laajuudessaan Suomessa ylipäätään. Se kertoo siitä, että henkilöstöä arvostetaan, motivoituneita työntekijöitä halutaan sitouttaa yritykseen ja osaamista halutaan kehittää jatkuvasti vastaamaan muuttuvan työympäristön haasteisiin, kertoo Aaro.

 

Julkaistu: 11.02.2019

Lujabetonille uusi korkeakapasiteettinen valmisbetonitehdas Ouluun

Lujabetoni investoi uuteen korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaaseen Oulussa. Uusi tehdas rakennetaan Oulun nykyiselle tehdasalueelle. Yhdessä uusi ja vanha tehdas tarjoavat huippuluokan toimintakyvyn ja mahdollisuuden osallistua Pohjois-Suomen suuriin rakennushankkeisiin jopa 150 m³:n tuntikapasiteetin turvin. Oulun valmisbetonitehdas on neljäs Lujabetonin rakentama valmisbetonitehdas kahden vuoden sisällä ja se on investointina lähes neljän miljoonan euron panostus.

Lue lisää
Julkaistu: 19.12.2018

Lujabetonin Järvenpään jättitehtaan tuotanto alkoi

Lujabetonin suurinvestonnin, Järvenpään betonielementtitehtaan rakennus- ja valmistelutyöt ovat edenneet aikataulussaan ja tehtaan tuotanto on käynnistetty. Järvenpään kokonaisarviolta 25 miljoonan euron tehdasinvestointi on Lujabetonin historian suurin.

Lue lisää
Lisää uutisia