X
Julkaistu: 15.06.2018

Lujabetonin Kärsämäen uusi valmisbetonitehdas käynnistyi

Lujabetonin korkean kapasiteetin betonitehdas Kärsämäellä on valmis ja tuotanto on käynnistynyt. Investoinnin avulla Lujabetoni varmistaa jatkuvasti kasvavan Kärsämäen elementtituotannon sekä parantaa edellytyksiä valmisbetoniasiakkaiden palvelemisessa. Tehtaan kapasiteetti riittää varmuudella sekä Kärsämäen tehtaan sisäiseen betonitarpeeseen että alueen valmisbetonikohteisiin, sillä tehdas valmistaa yli 90 m3 betonia tunnissa. Tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa ja siinä on täysautomaattinen etäohjaus, eli asema ei vaadi enää perinteistä ohjaushuoneessa istuvaa betonimylläriä.

 

Betonituotteita ja –elementtejä valmistava Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäen elementtitehdas on koko toimintansa ajan kasvattanut tasaisesti elementtituotannon määrää ja tuotantoprosesseja on hiottu tehokkuuden maksimoimiseen. Tuotannossa tarvittu valmisbetoni on toimitettu tähän asti yhtiön Haapajärvellä sijaitsevalta betoniasemalta, joka jatkossa keskittyy Haapajärven tehtaan betonitoimituksiin ja vahvistaa valmisbetonin tarjontaa niin, että Lujabetoni pystyy toimittamaan alueen suurimpienkin kohteiden valmisbetonit.

Tehtaan suunnittelu ja varsinainen rakentaminen alkoivat heti lokakuussa 2017 tehdyn investointipäätöksen jälkeen. Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen kertoo rakentamisprojektin menneen kokonaisuudessaan hyvin ja valmista tuli erittäin nopeasti, alle yhdeksässä kuukaudessa, suunnittelun aloituksesta valmiiseen tehtaaseen. – Siitä saamme kiittää hyvää esisuunnittelua ja erittäin onnistunutta projektin hoitoa, josta päävastuu on ollut kehityspäällikkö Taneli Murtoperällä.

Uuden betoniaseman laitetoimittaja on suomalainen Steel-Kamet Oy Kalajoelta. Betoniasemassa on panostettu teknisesti korkeatasoisiin laitteisiin: suuriin ja riittävän moneen kiviaine- ja sementtisiiloon, tehokkaaseen kiviaineen lämmitykseen, riittävän suureen ja tehokkaaseen betonin sekoittimeen, tehokkaaseen betonin jakeluun niin sisäisessä kuin ulosmyyntibetonissakin sekä uusimman teknologian mukaiseen etäohjausjärjestelmään ja mittalaitteisiin.

– Tämä todellakin antaa mahdollisuuksia uusien ratkaisujen tuottamiseen Kärsämäen tehtaalla. Lisäksi valmisbetoniasiakkaita pystymme palvelemaan entistä paremmin ei pelkästään valmistuskapasiteetin vaan myös uudistuneen kaluston myötä, tehdaspäällikkö Tuomo Eilola painottaa.

Voimakas kerrostalorakentamisen kasvu ja yleinen noususuhdanne ovat olleet Lujabetonin Kärsämäen tehtaan kasvun edellytyksiä. – Tehdaslaajennuksen sekä uuden betoniasemainvestoinnin jälkeen voimme tavoitella tulevaisuudessa jopa 200 000 elementtineliömetrin vuosittaista tuotantoa. Uusi betoniasema mahdollistaa myös tuotannon laajentamisen kokonaan uusiin asuntorakentamisen ratkaisuihin, sanoo Kinnunen. Täydellä kapasiteetilla Lujabetonin Kärsämäen tehdas työllistää noin 150 henkilöä pääosin vakituisissa työsuhteissa.

Lisätiedot:
Lujabetoni Oy
Betonituoteyksikön yksikönjohtaja Juha Kinnunen, p. 044 585 2436, juha.kinnunen@luja.fi
Tehdaspäällikkö Tuomo Eilola, p. 044 585 2407, tuomo.eilola@luja.fi

Kuvat: Uusi valmisbetonitehdas ja sisäkuva parveketuotannosta Kärsämäen elementtitehtaalla

Julkaistu: 27.08.2019

Lujabetoni myy Oulun ympäristöbetoniliiketoiminnan Rudus Oy:lle ja lopettaa harkkoliiketoimintansa

Lujabetoni myy Oulun tuotetehtaansa Rudus Oy:lle ympäristöbetoniliiketoimintoineen ja lopettaa samalla harkkoliiketoimintansa. Kauppojen ja lopettamispäätöksen myötä Lujabetoni keskittyy tarjoamaan asiakkailleen ratkaisuja asunto- toimitila- maatalous- ja infrarakentamiseen ydinliiketoimintojensa, betonielementtien, valmisbetonin ja infrarakentamisen betonituotteiden avulla.

Lue lisää
Julkaistu: 19.08.2019
Valmisbetonin pumppaus

Lujabetoni läsnä Ruotsin kahtiajakoisessa rakentamisen markkinassa – Tukholmassa hiljaista, pohjoisessa painetaan täysillä

Ruotsissa on nähtävillä erikoispiirteitä rakentamisen markkinassa sen jakautuessa erilaisiin, toisistaan poikkeaviin markkinoihin. Suur-Tukholman alueella asuntorakentaminen muuttaa muotoaan ja on hiipunut. Muualla Ruotsissa, erityisesti pohjoisessa rakennetaan edelleen voimakkaasti. Suomalainen Lujabetoni Oy operoi Tukholmassa sijaitsevan tytäryhtiönsä Lujabetong AB:n ja Pohjois-Ruotsin osakkuusyrityksensä Prefabmästarna Sverige AB:n myötä mukana Ruotsin muuttuvassa markkinassa.

Lue lisää
Lisää uutisia