X
Julkaistu: 11.10.2018

Lujabetonin Miro Harjumäki voitti Rakentamisen laatuteko -kilpailussa

Lujabetonin tehdaspäällikkö Miro Harjumäki on voittanut Rakennusteollisuus RT:n järjestämässä Rakentamisen laatuteko -kilpailussa. Kilpailun tulokset julkistettiin Helsingin Messukeskuksessa FinnBuild -messujen yhteydessä 11.10.2018. Laatutekona on betonirakenteen älykäs kosteuden mittausjärjestelmä Luja SmartConcrete, jota on Harjumäen johdolla Lujabetonilla kehitetty. Harjumäen lisäksi toiseksi voittajaksi ylsi kirvesmies Olli Salonen.

Ratkaisun avaimet Rakentamisen laatuteko -kilpailussa löytyivät perinteisestä ammattiylpeydestä, kumppanuuden arvostamisesta ja digitaalisesta innovaatiosta kosteudenhallinnassa. Voiton tasaväkisessä kilpailussa jakoivat Lujabetonin tehdaspäällikkö Miro Harjumäki ja kirvesmies Olli Salonen. Rakentamisen laatuteko -kilpailun voittajavalinnasta vastasi tänä vuonna työministeri Jari Lindström.

Laatuteko-kilpailun voittajaksi noussut Miro Harjumäki alleviivaa eri osapuolten välistä kumppanuutta hyvän laadun avaintekijänä. – Laadun tekemisessä kyse on oikeastaan vain siitä, kuinka pystytään luottamaan niihin toisiin ammattilaisiin, joiden kanssa yhteistyötä tehdään. Kun yhteistyö toimii, sopimuksilla ei ole niin väliä. Harjumäen erinomaisen yhteistyökyvyn lisäksi Lindström kiinnitti huomiota hänen haluunsa kehittää oman alansa teknisiä ratkaisuja.

– Eduskunnassa on puhuttu valtavan paljon kosteudenhallinnasta. Miro on ollut keskeisesti mukana kehittämässä uutta Luja SmartConcrete -anturijärjestelmää, joka on työkalu kosteusturvallisuuden hallintaan. Halusin nostaa tämän esiin kannustaakseni muidenkin alojen ammattilaisia vastaavien innovaatioiden tekemiseen, sanoo Lindström.

Harjumäki on hyvin iloinen saamastaan tunnustuksesta. – Haluan kiittää kilpailun järjestäjiä ja kiitän myös Lujabetonia mahdollisuudesta osallistua kilpailuun. Lisäksi kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille, jotka teitte mahdolliseksi rakentamisen laadun parantamisen ja uuden tuotteen kehittämisen.

– Tämä kilpailussa menestyminen on hieno osoitus siitä, kuinka betoniteollisuus kehittyy ja kehittää uusia kompleksisia tuotteita, jotka vastaavat alan tarpeita. Lujabetonilla tuotekehitystyö on jatkuvaa, katsotaan miten kilpailussa käy ensi vuonna, Harjumäki päättää.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Rakentamisen laatuteko -kilpailu antoi aihetta iloon myös kisaa organisoineelle Jukka Pekkaselle, joka toimii rakentamisen kehittämisestä vastaavana johtajana Rakennusteollisuus RT:llä.

– Kaikilla kisaan osallistuneilla oli hieno, positiivinen asenne omaa työtään kohtaan ja laatu oli heistä jokaiselle itsestään selvä, omaa tekemistä ohjaava asia. Mukana oli aikaisempia vuosia huomattavasti laajempi kirjo eri alojen tekijöitä ja teemoja, käsillä tekemisestä tekniikkaan ja digitalisaatioon sekä uusien ajatusmallien jakamiseen.

Yhteistyössä Rakennusteollisuus RT:n kanssa Rakentamisen laatuteko 2018 -kilpailun järjestivät Rakentamisen laatu RALA, Rakennusliitto ja Rakennuslehti.

Lisätietoa tuotteesta: https://www.lujabetoni.fi/tuotteet/valmisbetonit/luja-smartconcrete/

Lisätiedot:
Miro Harjumäki, tehdaspäällikkö, Lujabetoni Oy, 044 585 2204 / miro.harjumaki@luja.fi

Kuva: Miro Harjumäki

Julkaistu: 05.11.2018

Kankaan tilan merkittävä uudistus

Kankaan tilan pitäjät Anna ja Satu Niiranen toteuttivat suuren muutoksen vanhalla sukutilalla: nyt uusi ja moderni navetta komeilee pihapiirissä. Navetta otettiin käyttöön marraskuussa 2017 ja samalla lehmien määrä kolminkertaistettiin. Mukana uudistuksessa olivat Lujabetonin maatalousratkaisut.

Lue lisää
Julkaistu: 31.10.2018

Lujabetonin VT-betonijärjestelmä nostaa rakentamisen laatua

Vesitiiveys on tärkeä argumentti tämän päivän rakentamisessa. Lujabetonin ja Sikan yhteistyössä Suomeen kehittämää innovatiivista VT-betonijärjestelmää on käytössä merkittävät määrät kahdessa kohteessa Kuopion Kuntolaakson sekä Helsingin Lähipalvelukeskus Hertsin vesitiiveyttä vaativissa rakenteissa. Yhteensä kohteisiin toimitetaan järjestelmään räätälöityä VT-betonia yli 3600 kuutiota ja vesitiiviitä rakenteita tehdään tästä betonista noin 7000 m2.

Lue lisää
Lisää uutisia