X
Julkaistu: 03.04.2019

Lujabetonilta koko henkilöstölle ennätyssuuret voittopalkkiot

Lujabetoni Oy teki erittäin hyvän tuloksen vuonna 2018. Myös liikevaihto kasvoi reilusti ja oli noin 170 miljoonaa euroa. Yritys jakaa osan tuloksestaan koko henkilöstölle ja jaettu voittopalkkio on yrityksen historian suurimpia. Ennätyssuuri voittopalkkio on jopa 1800 euroa per henkilö. Tämän lisäksi yhtiö tarjoaa henkilöstölleen Suomen oloissa poikkeuksellisen laajan vakuutusturvan, jonka arvo on useita satoja euroja vuodessa per henkilö. Vakuutusturva sisältyy yhtiön Voittopalkkiomalliin.

Lujabetonin voittopalkkiojärjestelmä ei ole uusi keksintö, järjestelmä on ollut voimassa jo 1990-luvulta asti. – Työntekijät arvostavat korkealle, että yritys palkitsee työntekijöitään silloin kun sillä menee hyvin, sanoo Lujabetonin Siilinjärven tehtaan pääluottamusmies Janne Rautiainen. Voittopalkkiojärjestelmän piirissä ovat kaikki Lujabetonin vakituiset työntekijät, jotka ovat olleet työssä täyden vuoden tai enemmän.

Lujabetonin panostukset henkilöstöön jatkuvat myös kuluvana vuonna. Esimerkiksi henkilövakuutukset on nyt keskitetty yhdelle ja samalle toimijalle LähiTapiolaan, mikä tarkoittaa entistä kokonaisvaltaisempaa ja kattavampaa vakuutusturvaa. Lujabetonin henkilöstön vakuutusratkaisu hipoo laajinta mahdollista henkilövakuutusten kokonaisuutta, joita yritykset voivat Suomessa henkilöstölleen tarjota.

Panostus henkilöstöön on tuottanut konkreettisia tuloksia vuosi toisensa jälkeen. Tästä ovat esimerkkeinä henkilöstökokemuksen mitattu paraneminen vuosi vuodelta sekä toimialan paras työnantajamaine. Myös henkilöstön työkykyisyys on ala- ja henkilöstörakenne huomioiden erinomaisella tasolla. Pysyvää työkyvyttömyyttä kuvaava maksuluokkamalli saavutti tason 1, mikä on paras mahdollinen maksuluokka työeläkejärjestelmässä.

– Oma henkilöstö on tärkein tekijä yrityksen menestyksen luomisessa. Tulevina vuosina Lujabetoni keskittyy pitämään korkean tyytyväisyystason henkilöstön keskuudessa ja edelleen parantamaan sitä, sanoo Lujabetonin henkilöstöjohtaja Mikko Satuli.

 

Lisätiedot
Lujabetoni Oy, henkilöstöjohtaja Mikko Satuli, p. 044 585 2015, mikko.satuli@luja.fi

Julkaistu: 17.09.2020

Lujabetoni tekee moduulirakentamisen läpimurron

Lujabetonin uutuustuote Luja-Superlaatta teki suomalaisen kerrostalorakentamisen kertaluokkaa helpommaksi vuodesta 2018 alkaen. Nyt yritys tuo markkinoille uuden innovaation, Luja-Superkylpyhuoneen, jossa Luja-Superlaatan päälle on jo tehtaalla yhdistetty täysin valmiiksi varusteltu kylpyhuonemoduuli. Valmis moduuli sisältää seinärakenteet, kalusteet, varusteet sekä LVIS-kytkennät ja se nousee laatan nostamisen yhteydessä paikalleen ilman erillisasennusta työmaalla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.09.2020

Palvelumuotoilun työkaluilla syvempiin asiakassuhteisiin

Luotettavuus, asiantuntemus/osaaminen sekä empaattisuus. Näiden osa-alueiden kautta voidaan rakentaa graniittikiven vankka peruskivi asiakassuhteelle. Kun nämä asiat löytyvät yrityksen asiakastoiminnan ytimestä ja henkilöstöltä löytyy valmiudet ja halu pyrkiä näihin asioihin joka päivä arjessaan, voimme vahvistaa olemassa olevia suhteita ja luoda uskottavuutta laaja-alaisesti. Kaikessa tekemisessä arjessa korostuu se tosiasia, että hyvällä perustalla eli niin kutsutulla peruskunnolla ja perusasioiden osaamisella voidaan rakentaa erittäin suorituskykyinen yksilö, tiimi ja organisaatio.  ”Mitä leveämpi ja vahvempi on pohja, sen korkeampi on huippu”, sanotaan. On myös syytä muistaa, että asiakkuuden kehittäminen ei ole sprinttimatka ja pikavoitto, vaan enemmänkin vuosien mittainen taival yhdessä asiakkaan kanssa.

Lue lisää
Lisää uutisia