X
Julkaistu: 03.04.2019

Lujabetonilta koko henkilöstölle ennätyssuuret voittopalkkiot

Lujabetoni Oy teki erittäin hyvän tuloksen vuonna 2018. Myös liikevaihto kasvoi reilusti ja oli noin 170 miljoonaa euroa. Yritys jakaa osan tuloksestaan koko henkilöstölle ja jaettu voittopalkkio on yrityksen historian suurimpia. Ennätyssuuri voittopalkkio on jopa 1800 euroa per henkilö. Tämän lisäksi yhtiö tarjoaa henkilöstölleen Suomen oloissa poikkeuksellisen laajan vakuutusturvan, jonka arvo on useita satoja euroja vuodessa per henkilö. Vakuutusturva sisältyy yhtiön Voittopalkkiomalliin.

Lujabetonin voittopalkkiojärjestelmä ei ole uusi keksintö, järjestelmä on ollut voimassa jo 1990-luvulta asti. – Työntekijät arvostavat korkealle, että yritys palkitsee työntekijöitään silloin kun sillä menee hyvin, sanoo Lujabetonin Siilinjärven tehtaan pääluottamusmies Janne Rautiainen. Voittopalkkiojärjestelmän piirissä ovat kaikki Lujabetonin vakituiset työntekijät, jotka ovat olleet työssä täyden vuoden tai enemmän.

Lujabetonin panostukset henkilöstöön jatkuvat myös kuluvana vuonna. Esimerkiksi henkilövakuutukset on nyt keskitetty yhdelle ja samalle toimijalle LähiTapiolaan, mikä tarkoittaa entistä kokonaisvaltaisempaa ja kattavampaa vakuutusturvaa. Lujabetonin henkilöstön vakuutusratkaisu hipoo laajinta mahdollista henkilövakuutusten kokonaisuutta, joita yritykset voivat Suomessa henkilöstölleen tarjota.

Panostus henkilöstöön on tuottanut konkreettisia tuloksia vuosi toisensa jälkeen. Tästä ovat esimerkkeinä henkilöstökokemuksen mitattu paraneminen vuosi vuodelta sekä toimialan paras työnantajamaine. Myös henkilöstön työkykyisyys on ala- ja henkilöstörakenne huomioiden erinomaisella tasolla. Pysyvää työkyvyttömyyttä kuvaava maksuluokkamalli saavutti tason 1, mikä on paras mahdollinen maksuluokka työeläkejärjestelmässä.

– Oma henkilöstö on tärkein tekijä yrityksen menestyksen luomisessa. Tulevina vuosina Lujabetoni keskittyy pitämään korkean tyytyväisyystason henkilöstön keskuudessa ja edelleen parantamaan sitä, sanoo Lujabetonin henkilöstöjohtaja Mikko Satuli.

 

Lisätiedot
Lujabetoni Oy, henkilöstöjohtaja Mikko Satuli, p. 044 585 2015, mikko.satuli@luja.fi

Julkaistu: 24.02.2020

Lujan tilinpäätöstiedote vuodesta 2019 - Luja kasvoi asuntorakentamisen aallonharjalla

Lujatalo-konsernin, johon kuuluvat Lujatalo Oy sekä Lujabetoni Oy tytäryhtiöineen, liikevaihto nousi 705 miljoonaan euroon (599 miljoonaa euroa vuonna 2018). Kasvua tuli 17,8 % edellisestä vuodesta. Liikevoitto oli 29,2 miljoonaa euroa (27,0 miljoonaa euroa) ja liikevoittoprosentti oli 4,1 % (4,5 %). Konsernin omavaraisuusaste oli erinomaisella 51,2 %:n tasolla (44,2 %).

Lue lisää
Julkaistu: 19.02.2020

Koronavirus ja betonitoimitukset - pitääkö olla huolissaan?

Some–aikakauden ensimmäinen merkittävä virusepidemia on vallannut mediat ja tietotulva sairauden johdosta eri kanavissa on valtaisa. Tähän tulvaan mahtuu mukaan paljon faktaa ja luonnollisesti myös huhuja, jopa disinformaatiota. Tiedon määrän johdosta sitä onkin ryhdytty kutsumaan tietoepidemiaksi (engl. infodemic). Jospa oma näkemyksemme mahtuisi silti vielä mukaan. Ammatillisesti ajatellen ongelma valtavan tietomäärän keskellä on erottaa olennainen tieto yleisestä hälinästä ja osin makaaberista kauhistelusta asiassa. Tunnen itsekin muutamia kiinalaisia ja heidän asemaansa asettuminen on haastavaa, mutta välttämätöntä.  Asia on inhimillisesti jokseenkin vaikea käsittää, onhan tauti varsin poikkeuksellinen ja Kiina sittenkin useimmille kaukainen maa. Koronasta pahiten kärsivä Hubei on suunnilleen Iso-Britannian kokoinen, noin 58 miljoonan asukkaan maakunta. Tällä hetkellä käytännössä kukaan ei poistu sieltä, eikä kukaan pääse alueelle. Mietipä siinä, mistä leipää firmalle ja onko asiakkaita vielä kesän jälkeen, kun edes omasta terveydestä ei ole takeita!

Lue lisää
Lisää uutisia