X
Julkaistu: 06.04.2020

Lujan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Timo Kohtamäki

Vuorineuvos Hannu Isotalo (s.1947) on jättäytynyt pois Lujatalo Oy:n ja Lujabetoni Oy:n hallitustehtävistä lähes 50 vuoden Lujan työuran jälkeen. Lujan hallitus on 4.4.2020 pitämässään järjestäytymiskokouksessa nimittänyt uudeksi puheenjohtajakseen tekniikan lisensiaatti Timo Kohtamäen (s.1963), yhtiön omistajien yksimielisellä tuella.

Hannu Isotalon johdolla Luja on laajentunut Kuopion seudulla toimivasta 20 miljoonan liikevaihdon yrityksestä yhdeksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista, jonka liikevaihto ylitti vuonna 2019 jo 750 miljoonaa euroa. Isältään, Feliks Isotalolta, perityn ”nokkavainun” ansiosta ja Lujiin arvoihin nojaten Isotalo on luonut Lujan kasvulle kestävät perustukset – asiakkaita kuunnellen ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen.

Useat luottamustoimet eri järjestöissä sekä 16 vuoden aktiivinen osallistuminen kunnallispolitiikkaan ovat tuoneet perheyrityksen johtajalle laajaa näkemystä rakennusalan ulkopuolelta. – Mielestäni näköalan laajentaminen oman toimialan ulkopuolelle on sekä tarpeellista että hyödyllistä, vuorineuvos Hannu Isotalo toteaa.

Hannu Isotalo aikoo nyt 72-vuoden iässä jäädä viettämään ansaitsemiaan eläkepäiviä, mutta yhteys Lujaan ei kuitenkaan kokonaan katkea, vaan hän jatkaa yhä hallituksen neuvonantajana. Hän jatkaa myös edelleen Luja-yhtiöihin kuuluvan Fescon Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Ja toki Hannu Isotalolla on vahva kytkös Lujaan jatkossa myös lapsiensa kautta.

Yhteistyökumppaneille ja lujalaisille, sekä nykyisille että entisille, Isotalo välittää lämpimän kiitoksen, – Haluan kiittää teitä kaikkia kanssakulkemisesta, yhteistyöstä ja luottamuksesta, Isotalo sanoo.

Luja-yhtiöiden hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nouseva Timo Kohtamäki on ollut Lujan hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 alkaen. Hänellä on pitkä kokemus rakennusalalta ja hän on toiminut mm. Lemminkäinen konsernin toimitusjohtajana 2009-2014 sekä Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtajana.

Tällä hetkellä hänen keskeisimpiä muita tehtäviä ovat Are Oy:n hallituksen puheenjohtajuus sekä hallituksen jäsenyydet mm. Conficapissa, Kreatessa, Honkarakenteessa sekä A-Insinööreissä. Lisäksi hän on Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin hallituksen puheenjohtaja.

– Haluan kiittää koko hallituksen puolesta Hannua merkittävästä urasta Lujalla ja koko rakennusalalla. Luja-yhtiöistä on Hannun johdolla kehittynyt yksi alan johtavista yrityksistä. Koronan aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen yhtiö lähtee parhaista mahdollisista lähtökohdista niin talouden kuin henkilöstön osaamisenkin suhteen. Toivottavasti koronakriisi menee ohi nopeasti ja pääsemme jatkamaan yhtiöiden kehittämistä normaalimmassa talouden tilanteessa, sanoo Timo Kohtamäki.

Lujatalon ja Lujabetonin hallitusjäseninä jatkavat vuorineuvos Timo U. Korhonen, vuorineuvos Reijo Karhinen, Mirja Vainikainen ja Davide D’Incau.

Lisätietoa:
Luja-yhtiöt, hallituksen puheenjohtaja Timo Kohtamäki, 040 585 3113, timo.kohtamaki@luja.fi
Luja-yhtiöt, vuorineuvos Hannu Isotalo, 044 585 2600, hannu.isotalo@luja.fi

Julkaistu: 20.10.2020

Lujabetonille historiallisen suuri teräsbetonipaalutoimitus Kemiin ja uusi paalutehdas Kärsämäelle

Lujabetoni on solminut esisopimuksen Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n kanssa historiallisen suuresta teräsbetonipaalujen toimituksesta Kemiin suunnitteilla olevan biotuotetehtaan pohjan vahvistamiseen. Kyseessä olisi suurin koskaan tehty paalutoimitus Suomessa. Esisopimuksen mukaan Lujabetoni toimittaa projektiin maahan lyötäväksi noin 550 000 metriä paaluja, mikä tarkoittaa lähes puolta koko Suomen vuosittaisesta paalumarkkinasta. Toimituksen kotimaisuusaste olisi hyvin korkea, lähes 100 %. Lujabetoni rakentaa projektia varten uuden suurkapasiteettisen paalutehtaan Pohjois-Pohjanmaalle, Kärsämäelle.

Lue lisää
Julkaistu: 07.10.2020

Lujabetonilta jättipaalutoimitus valtatiehankkeeseen Hämeenkyröön

Lujabetoni on solminut Destia Oy:n kanssa merkittävän teräsbetonipaalukaupan, kun se toimittaa lyöntipaaluja Väyläviraston hankkeeseen valtatielle numero kolme yhteensä huikeat 130 000 metriä. Hanke on yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Kaupan onnistumisen takeena on ollut Lujabetonin uuden Loimaan paalutehtaan investointi.

Lue lisää
Lisää uutisia