X
Julkaistu: 06.04.2020

Lujan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Timo Kohtamäki

Vuorineuvos Hannu Isotalo (s.1947) on jättäytynyt pois Lujatalo Oy:n ja Lujabetoni Oy:n hallitustehtävistä lähes 50 vuoden Lujan työuran jälkeen. Lujan hallitus on 4.4.2020 pitämässään järjestäytymiskokouksessa nimittänyt uudeksi puheenjohtajakseen tekniikan lisensiaatti Timo Kohtamäen (s.1963), yhtiön omistajien yksimielisellä tuella.

Hannu Isotalon johdolla Luja on laajentunut Kuopion seudulla toimivasta 20 miljoonan liikevaihdon yrityksestä yhdeksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista, jonka liikevaihto ylitti vuonna 2019 jo 750 miljoonaa euroa. Isältään, Feliks Isotalolta, perityn ”nokkavainun” ansiosta ja Lujiin arvoihin nojaten Isotalo on luonut Lujan kasvulle kestävät perustukset – asiakkaita kuunnellen ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen.

Useat luottamustoimet eri järjestöissä sekä 16 vuoden aktiivinen osallistuminen kunnallispolitiikkaan ovat tuoneet perheyrityksen johtajalle laajaa näkemystä rakennusalan ulkopuolelta. – Mielestäni näköalan laajentaminen oman toimialan ulkopuolelle on sekä tarpeellista että hyödyllistä, vuorineuvos Hannu Isotalo toteaa.

Hannu Isotalo aikoo nyt 72-vuoden iässä jäädä viettämään ansaitsemiaan eläkepäiviä, mutta yhteys Lujaan ei kuitenkaan kokonaan katkea, vaan hän jatkaa yhä hallituksen neuvonantajana. Hän jatkaa myös edelleen Luja-yhtiöihin kuuluvan Fescon Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Ja toki Hannu Isotalolla on vahva kytkös Lujaan jatkossa myös lapsiensa kautta.

Yhteistyökumppaneille ja lujalaisille, sekä nykyisille että entisille, Isotalo välittää lämpimän kiitoksen, – Haluan kiittää teitä kaikkia kanssakulkemisesta, yhteistyöstä ja luottamuksesta, Isotalo sanoo.

Luja-yhtiöiden hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nouseva Timo Kohtamäki on ollut Lujan hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 alkaen. Hänellä on pitkä kokemus rakennusalalta ja hän on toiminut mm. Lemminkäinen konsernin toimitusjohtajana 2009-2014 sekä Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtajana.

Tällä hetkellä hänen keskeisimpiä muita tehtäviä ovat Are Oy:n hallituksen puheenjohtajuus sekä hallituksen jäsenyydet mm. Conficapissa, Kreatessa, Honkarakenteessa sekä A-Insinööreissä. Lisäksi hän on Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin hallituksen puheenjohtaja.

– Haluan kiittää koko hallituksen puolesta Hannua merkittävästä urasta Lujalla ja koko rakennusalalla. Luja-yhtiöistä on Hannun johdolla kehittynyt yksi alan johtavista yrityksistä. Koronan aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen yhtiö lähtee parhaista mahdollisista lähtökohdista niin talouden kuin henkilöstön osaamisenkin suhteen. Toivottavasti koronakriisi menee ohi nopeasti ja pääsemme jatkamaan yhtiöiden kehittämistä normaalimmassa talouden tilanteessa, sanoo Timo Kohtamäki.

Lujatalon ja Lujabetonin hallitusjäseninä jatkavat vuorineuvos Timo U. Korhonen, vuorineuvos Reijo Karhinen, Mirja Vainikainen ja Davide D’Incau.

Lisätietoa:
Luja-yhtiöt, hallituksen puheenjohtaja Timo Kohtamäki, 040 585 3113, timo.kohtamaki@luja.fi
Luja-yhtiöt, vuorineuvos Hannu Isotalo, 044 585 2600, hannu.isotalo@luja.fi

Julkaistu: 18.05.2020

Pirkanmaan suurimpaan ympäristöinvestointiin kymmeniä tuhansia kuutioita Lujabetonin ruiskubetonia

Lujabetoni on valittu Tampereen Sulkavuoren jäteveden keskuspuhdistamon LOU2-urakan ruiskubetonitoimittajaksi. Kyseisessä urakassa louhitaan puhdistamotilat ja purkutunnelit yhteen suurimmista Suomessa tällä hetkellä käynnissä olevista ympäristöinvestoinneista. Ruiskubetonia menee urakassa kymmeniä tuhansia kuutiota. Hankkeen urakoitsijana toimii Skanska Infra Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 15.05.2020

Betonin hiilineutraali tulevaisuus

Betoni ympäröi meitä kaikkialla. Rakennukset, joissa asumme ja työskentelemme sekä infrastruktuuri, jota hyödynnämme liikkuessamme, ovat pääosin tehty betonista. Ja nuo olivat ainoastaan yleisimmät käyttökohteet – betonia käytetään myös moniin muihinkin tarkoituksiin. Kansainvälinen energiajärjestö arvioi, että vuoteen 2050 mennessä betonissa käytettävän sementin tuotanto voi kasvaa jopa 23 prosenttia. Siksi onkin tärkeää löytää aktiivisesti erilaisia keinoja sementin hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Lue lisää
Lisää uutisia