X
Julkaistu: 06.05.2020

Lujabetoniin luotetaan elinkaarihankkeen elementtitoimittajana

Lujabetoni on valittu betonielementtitoimittajaksi Lappeenrannan kaupungin rakennuttamaan Lauritsalan kouluhankkeeseen. YIT Suomi Oy vastaa elinkaarimallilla toteutettavan hankkeen suunnittelusta, toteuttamisesta ja 20 vuoden palvelujaksosta. Hankkeen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa ja rakennusala on yli 8000 brm2. Lujabetoni on toimittanut betonielementtejä lukuisiin elinkaarihankkeisiin urakkamuodon alusta lähtien.

Lauritsalan koulu, joka on Lappeenrannan ensimmäinen elinkaarihanke, rakennetaan muutama vuosi sitten puretun Luukkaan koulun paikalle. Uusi koulu tarjoaa opinahjon 720 ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen käyville oppilaalle sekä 48 esikoululaiselle.

Elementtien kokonaistoimittajana Lujabetoni toimittaa hankkeen kaikki betonielementit. Koulu toteutetaan pilari-palkkirungolla, väli-ja yläpohjissa laatat ovat ontelo- ja ripalaattoja ja julkisivut toteutetaan sisäkuorielementeillä. Koulun ulkoseinien verhouksena on paikallamuurattu tiili.

Mittava elementtitoimitus toimitetaan Lujabetonin kolmelta eri tehtaalta: Pilarit ja seinäelementit valmistetaan Taavetin tehtaalla, ontelolaatat sekä osa palkeista Hämeenlinnan tehtaalla ja osa palkeista sekä TT-laatat toimitetaan Siilinjärven tehtaalta. Toimituksen työllisyysvaikutus on merkittävä.

– Olemme parasta aikaa mukana elementtitoimittajana toisessakin YIT:n rakentamassa kouluhankkeessa, Savilahden kampuksessa Kuopiossa. Useamman hankkeen kautta kehitämme yhdessä osaamista parhaisiin ratkaisuihin, sekä nyt käynnissä oleviin että tuleviin yhteistyöhankkeisiin, kertoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

– Lauritsalan koulu on paikallisesti merkittävä hanke ja siinä korostuu yhteistyö eri osapuolten välillä koko rakennuksen elinkaaren ajan. Elementtitoimittajan merkitys tässä hankkeessa on erityisen suuri, jolloin kumppanin valinnassa korostuu aikaisempi hyvä yhteistyö ja toimittajan osallistuminen prosessiin suunnittelun alusta lähtien, sanoo aluepäällikkö Jussi Koskela YIT:ltä.

Rakentaminen aloitetaan keväällä 2020, elementtitoimitusten osalta toimitukset alkavat toukokuussa ja ne kestävät aina lokakuun loppuun asti.

 

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Lujabetoni Oy, myyntipäällikkö Samuli Soronen, p. 044 585 2231, samuli.soronen@luja.fi

Kuva: Havainnekuva Lauritsalan kouluhankkeesta

Julkaistu: 18.05.2020

Pirkanmaan suurimpaan ympäristöinvestointiin kymmeniä tuhansia kuutioita Lujabetonin ruiskubetonia

Lujabetoni on valittu Tampereen Sulkavuoren jäteveden keskuspuhdistamon LOU2-urakan ruiskubetonitoimittajaksi. Kyseisessä urakassa louhitaan puhdistamotilat ja purkutunnelit yhteen suurimmista Suomessa tällä hetkellä käynnissä olevista ympäristöinvestoinneista. Ruiskubetonia menee urakassa kymmeniä tuhansia kuutiota. Hankkeen urakoitsijana toimii Skanska Infra Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 15.05.2020

Betonin hiilineutraali tulevaisuus

Betoni ympäröi meitä kaikkialla. Rakennukset, joissa asumme ja työskentelemme sekä infrastruktuuri, jota hyödynnämme liikkuessamme, ovat pääosin tehty betonista. Ja nuo olivat ainoastaan yleisimmät käyttökohteet – betonia käytetään myös moniin muihinkin tarkoituksiin. Kansainvälinen energiajärjestö arvioi, että vuoteen 2050 mennessä betonissa käytettävän sementin tuotanto voi kasvaa jopa 23 prosenttia. Siksi onkin tärkeää löytää aktiivisesti erilaisia keinoja sementin hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Lue lisää
Lisää uutisia