X
Julkaistu: 06.05.2020

Lujabetoniin luotetaan elinkaarihankkeen elementtitoimittajana

Lujabetoni on valittu betonielementtitoimittajaksi Lappeenrannan kaupungin rakennuttamaan Lauritsalan kouluhankkeeseen. YIT Suomi Oy vastaa elinkaarimallilla toteutettavan hankkeen suunnittelusta, toteuttamisesta ja 20 vuoden palvelujaksosta. Hankkeen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa ja rakennusala on yli 8000 brm2. Lujabetoni on toimittanut betonielementtejä lukuisiin elinkaarihankkeisiin urakkamuodon alusta lähtien.

Lauritsalan koulu, joka on Lappeenrannan ensimmäinen elinkaarihanke, rakennetaan muutama vuosi sitten puretun Luukkaan koulun paikalle. Uusi koulu tarjoaa opinahjon 720 ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen käyville oppilaalle sekä 48 esikoululaiselle.

Elementtien kokonaistoimittajana Lujabetoni toimittaa hankkeen kaikki betonielementit. Koulu toteutetaan pilari-palkkirungolla, väli-ja yläpohjissa laatat ovat ontelo- ja ripalaattoja ja julkisivut toteutetaan sisäkuorielementeillä. Koulun ulkoseinien verhouksena on paikallamuurattu tiili.

Mittava elementtitoimitus toimitetaan Lujabetonin kolmelta eri tehtaalta: Pilarit ja seinäelementit valmistetaan Taavetin tehtaalla, ontelolaatat sekä osa palkeista Hämeenlinnan tehtaalla ja osa palkeista sekä TT-laatat toimitetaan Siilinjärven tehtaalta. Toimituksen työllisyysvaikutus on merkittävä.

– Olemme parasta aikaa mukana elementtitoimittajana toisessakin YIT:n rakentamassa kouluhankkeessa, Savilahden kampuksessa Kuopiossa. Useamman hankkeen kautta kehitämme yhdessä osaamista parhaisiin ratkaisuihin, sekä nyt käynnissä oleviin että tuleviin yhteistyöhankkeisiin, kertoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

– Lauritsalan koulu on paikallisesti merkittävä hanke ja siinä korostuu yhteistyö eri osapuolten välillä koko rakennuksen elinkaaren ajan. Elementtitoimittajan merkitys tässä hankkeessa on erityisen suuri, jolloin kumppanin valinnassa korostuu aikaisempi hyvä yhteistyö ja toimittajan osallistuminen prosessiin suunnittelun alusta lähtien, sanoo aluepäällikkö Jussi Koskela YIT:ltä.

Rakentaminen aloitetaan keväällä 2020, elementtitoimitusten osalta toimitukset alkavat toukokuussa ja ne kestävät aina lokakuun loppuun asti.

 

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Lujabetoni Oy, myyntipäällikkö Samuli Soronen, p. 044 585 2231, samuli.soronen@luja.fi

Kuva: Havainnekuva Lauritsalan kouluhankkeesta

Julkaistu: 20.10.2020

Lujabetonille historiallisen suuri teräsbetonipaalutoimitus Kemiin ja uusi paalutehdas Kärsämäelle

Lujabetoni on solminut esisopimuksen Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n kanssa historiallisen suuresta teräsbetonipaalujen toimituksesta Kemiin suunnitteilla olevan biotuotetehtaan pohjan vahvistamiseen. Kyseessä olisi suurin koskaan tehty paalutoimitus Suomessa. Esisopimuksen mukaan Lujabetoni toimittaa projektiin maahan lyötäväksi noin 550 000 metriä paaluja, mikä tarkoittaa lähes puolta koko Suomen vuosittaisesta paalumarkkinasta. Toimituksen kotimaisuusaste olisi hyvin korkea, lähes 100 %. Lujabetoni rakentaa projektia varten uuden suurkapasiteettisen paalutehtaan Pohjois-Pohjanmaalle, Kärsämäelle.

Lue lisää
Julkaistu: 07.10.2020

Lujabetonilta jättipaalutoimitus valtatiehankkeeseen Hämeenkyröön

Lujabetoni on solminut Destia Oy:n kanssa merkittävän teräsbetonipaalukaupan, kun se toimittaa lyöntipaaluja Väyläviraston hankkeeseen valtatielle numero kolme yhteensä huikeat 130 000 metriä. Hanke on yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Kaupan onnistumisen takeena on ollut Lujabetonin uuden Loimaan paalutehtaan investointi.

Lue lisää
Lisää uutisia