X
Julkaistu: 10.08.2020

Lujabetoni paaluttaa asemansa Länsi-Suomen markkinoilla rakentamalla uuden tehtaan

Lujabetoni suuntaa rohkeasti uusille markkinoille ja laajentaa toimintaansa rakentamalla uuden teräsbetonipaalutehtaan Loimaalle. Kyseessä on merkittävä laajennus nykyiselle Loimaan elementtitehtaalle ja tarkoituksena on vahvistaa Lujabetonin markkina-asemaa Länsi-Suomen paalumarkkinassa.

Lujabetoni laajentaa tehdasverkostoaan rakentamalla nykyisen Loimaan elementti- ja infratuotetehtaan yhteyteen uuden paalutuotantolinjan. Nykyiseltä tehdasalueelta löytyy tilaa laajennukseen, kun yritys luopui harkko- ja pihakivitoiminnasta liiketoimintakaupalla viime syksynä.

– Strategiamme mukaisesti panostamme nyt vahvasti infratuotteisiin ja kasvavan kapasiteetin ja uuden tuotantolinjan myötä tavoittelemme vahvasti uusia markkinoita Länsi-Suomen paalumarkkinasta, sanoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola. Loimaan paaluvalmistuksen alettua Lujabetonin tehdasverkosto on kattava ja yhdessä nykyisten Pernajan sekä Haapajärven tehtaiden kanssa kapasiteetti riittää isoihinkin paalutusprojekteihin koko Suomessa, kuten myös Pohjois-Ruotsin vientimarkkinoilla.

– Valtiovallan alkukesästä päättämässä lisäbudjetissa nähtiin merkittävä panostus infrainvestointeihin, mikä tarkoittaa sitä, että infrarakentamisessa työtä riittää, Vähä-Jaakkola sanoo. Teräsbetonipaaluja käytetään väylärakentamisen pohjanvahvistuksessa sekä asuin- ja toimitilarakennusten perustuksissa.

Investointi käsittää olemassa olevan tehdasrakennuksen laajennuksen, varustelun sekä modernin tuotantoteknologian hankinnat. Tuotanto käynnistyi Loimaan uudella paalutuotantolinjalla heinäkuussa ja laajennus valmistuu lopulliseen kuntoonsa syyskuussa.

Uuden tuotantolinjan kapasiteetti tulee olemaan yli 200.000 metriä teräsbetonipaalua vuodessa, mikä on noin 15% Suomen betonipaalujen kokonaismarkkinasta. Tehdaslaajennus tuo tullessaan töitä 10-15 uudelle työntekijälle Loimaan alueella.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi

Lisää uutisia