X
Julkaistu: 26.11.2020

Lujabetonilta erikoisbetonit Säteilyturvakeskuksen uusiin toimitiloihin

Lujabetoni on toimittanut merkittävän määrän erikoisbetonia Säteilyturvakeskuksen (STUK) Vantaan Jokiniemeen valmistuvien uusien toimitilojen rakenteisiin. Asiakkaan kanssa yhdessä kehittäen on valmistettu betoni, joka vastaa STUKin betoneille asettamiin erityisen tiukkoihin laatu- ja turvallisuuskriteereihin. Kohteen tilaajana toimii Senaatti-kiinteistöt ja päätoteuttajana rakentamisesta vastaa SRV.

Säteilyturvakeskuksessa päädyttiin uudisrakentamiseen vanhojen tilojen kunnostuksen sijaan sillä STUKin toimitiloille asettamat vaatimukset ovat erityisen tiukat. Vaativiin asiantuntijatehtäviin soveltuvien toimistotilojen lisäksi rakennukseen valmistuu tilat laboratoriotoimintaa varten.

Raskasbetoni on yleisesti käytetty materiaali tutkimustiloissa, joissa käytetään säteilylaitteita tai tutkitaan säteilyherkkiä materiaaleja. Lujabetoni toimitti näihin tarkoituksiin kohteen räätälöidyt erikoisbetonit, joissa on ollut tarkasti määriteltyinä matalaradioaktiivinen kiviaines sekä raskasbetonit. Sekä betonin raaka-aineet että valmisbetoni tutkittiin ja hyväksytettiin laboratoriokokein useaan kertaan ennen toimituksia laadun varmistamiseksi.

– Erikoisbetoni on nimensä mukaisesti joillakin tavoilla normaalibetonista poikkeavaa. Erikoisbetoneissa lähdetään liikkeelle aina asiakkaan tarpeesta ja tuote kehitetään tutkien ja testaten lopullisen version aikaansaamiseksi, kertoo Lujabetonin myyntipäällikkö Minna Kouva.

– Tämä kohde oli hieno onnistuminen ja yhteistyön taidonnäyte, josta olemme erityisen tyytyväisiä. Olemme Lujabetonilla valmiita tekemään mahdottomasta mahdollista, asiakkaan kanssa yhdessä kehittäen ja tutkien, Kouva jatkaa.

Säteilyturvakeskuksen uusi toimitilarakennus valmistuu keväällä 2022.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, myyntipäällikkö Minna Kouva p. 044 585 2489, minna.kouva@luja.fi

Linkki: Säteilyturvakeskuksen tiedote

https://www.stuk.fi/-/stukille-uudet-toimitilat-vantaan-jokiniemeen

Lisää uutisia