X
Julkaistu: 15.12.2020

Lujabetonin Loimaan uusi paalutehdas on täydessä käynnissä

Lujabetonin Lounais-Suomen tehdasinvestointi, Loimaan uusi paalutehdas, on valmis ja toimitukset uudelta tuotantolinjalta ovat täydessä käynnissä. Uuden tehtaan tuotantokapasiteetti on yli 200 000 metriä teräsbetonipaalua vuodessa, mikä on noin 15 % Suomen betonipaalujen kokonaismarkkinasta. Tämän tuotannon turvin Lujabetoni tarjoaa nyt teräsbetonipaaluja kattavasti koko Länsi-Suomen paalumarkkinaan.

Loimaan seinä- ja infraelementtitehtaan yhteyteen rakennettu uusi paalutuotelinjasto on yksi Lujabetonin tämän vuoden tehdasinvestoinneista. Tehdas valmistui aikataulussaan loppusyksyllä 2020 suoraan mittavan Destian Hämeenkyrön väylähankkeen paalutoimituksia varten.

– Uusi tehdas on mahdollistanut meille merkittävän teräsbetonipaalutuotannon kasvattamisen. Käynnissä oleva Destian Hämeenkyrön väylähankkeen toimitusten lisäksi meillä on useiden hankkeiden toimitukset käynnissä sekä valmiudet toimittaa tehtaaltamme teräbetonipaaluja kattavasti koko Länsi-Suomeen, sanoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola.

Loimaan tehdasinvestoinnissa olemassa oleva tehdasrakennus laajennettiin, varusteltiin sekä tehtiin modernin tuotantoteknologian hankinnat. Nykyiseltä tehdasalueelta löytyi tilaa laajennukseen yrityksen luovuttua harkko- ja pihakivitoiminnasta liiketoimintakaupalla.

– Vuoden 2021 osalta näkymät ovat valoisat, sillä infrarakentamisen markkinassa ei ole näkyvissä käännettä huonompaan suuntaan, päinvastoin Länsi-Suomen alueella on vireillä useita hankkeita, joihin meillä on tarjota erittäin hyvä tuotevalikoima paalujen ohella, Vähä-Jaakkola sanoo.

Tehdas työllistää 10-15 uutta työntekijää Loimaan alueella.


Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi

Kuva: Loimaan paalutehtaan tuotantoa

Lisää uutisia