X

Vesirakentaminen on taitolaji

Vesirakentaminen betonista on haasteellista, sillä rakenteisiin tunkeutuva vesi aiheuttaa helposti halkeilua ja rapauttaa pintoja. Vesitiiviiden betonirakenteiden käyttö vaatiikin vahvaa asiantuntemusta ja kokemusta betonin materiaaliominaisuuksista, betonia rasittavista olosuhteista sekä teräsbetonirakenteiden ominaisuuksista. Erityisesti saumojen teko on työteknisesti haastavaa ja vaatii Vahvimman betoniosaajan erikoisosaamista.

Tilaustyönä tehtävien vesirakentamiseen tarkoitettujen betonituotteiden suunnittelu käynnistyy asiakkaan tarpeiden selvittämisestä. Asiakkaalla voi olla vaatimuksia tiiviysluokan ja rakenteen vuodon suhteen. Lujabetonin vesirakentamiseen erikoistunut suunnittelija päättää rakennemallin, valitsee mitoitusmenetelmän sekä tarkistaa rakenteen toimivuuden halkeilun ja muodonmuutosten suhteen.

Lujabetonin valmiiden vesirakentamisen betonituotteiden valikoimaan kuuluvat painot, veneluiskalementit sekä laiturielementit. Jokaisella tuotteella on oma tarkoituksensa. Lujabetonilta löytyy vesirakentamisen ratkaisu myös paikallavalurakentamiseen, Luja VT-betonijärjestelmä. Se perustuu kokonaisjärjestelmään, jonka osina ovat Lujabetonin erikoissuhteutettu betoni, Sika-lisäaineistus sekä Sikan toimittamat saumaratkaisut. Lopputuloksena on kokonaisjärjestelmä, jolla taataan betonirakenteen vesitiiveys.

Lisätiedot ja myynti

Myynti: Infratuotteet

Lehmusoksa, Sampsa

Tehdaspäällikkö, ratapölkyt

044 585 2021
[javascript protected email address]