X

Maatilarakentamisen moniosaaja

Lujabetoni on valmistanut maatiloille elementtejä jo vuodesta 1976. Maatilarakentamisen tarpeita palvelemaan on luotu oma tuoteperheensä. Siitä löytyy varmasti sopiva ratkaisu, kun tarvitset betonielementtejä, ritiläpalkkeja tai vaikkapa kokonaisen tuotantorakennuksen.

Tuoteryhmät

Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

AVOIMET OVET

19.11.2018 KLO 10-14 AVOIMET OVET LAPINLAHDELLA

Tervetuloa tutustumaan MTY Hemmingin uuteen viihtyisään lypsykarjapihattoon Lapinlahdelle.

Osoite: Humpintie 228, 73100 Lapinlahti

Lisätietoja: Timo Juutinen, puh. 044 585 2191

23.11.2018  KLO 10-14 SIILINJÄRVELLÄ, LYPSYKARJAPIHATON AVOIMET OVET

Tervetuloa uuden robottinavetan avajaisiin Proskinin tilalle Siilinjärvelle! Uudessa 1500 m2:n pihatossa on laaja Lujabetonin elementtitoimitus. Tervetuloa tutustumaan!

Osoite: Vehkasuontie 101, 71890 Hamula (Siilinjärvi)

Lisätietoja: Juha Ahvanainen, puh. 044 585 2030

MTY MULARI, SONKAJÄRVI

Vietimme marraskuun alussa iloisissa merkeissä Mularin veljesten uuden robottinavetan avajaisia. Vieraita kävi paljon ja he olivat kiinnostuneita keskustelemaan niin Mularin veljesten kuin paikalla olleiden esittelijöiden kanssa maatalouden tehokkaimmista ja moderneimmista ratkaisuista. Kohteeseen toimitimme betonisandwich-ulkoseinät, anturaelementit, lietekanavat, CE-merkityt ritiläpalkit, lietesäiliön jne… Kiitämme hyvin sujuneen yhteistyön merkeissä projektin kaikkia osapuolia!

MTY KANNIAISEN AVAJAISET, JOUKOKYLÄ (PUOLANKA)

Kanniaisen Petrin, Päivin ja Janin uuden navetan avajaisia vietettiin 26.10.2018. Kiitämme lämpimästi Kanniaisten perhettä mukavista avajaisista sekä pääministeri Juha Sipilää, joka pääsi aikataulujen puitteissa vierailemaan avajaisiin Kainuuseen.

Kuvassa Kanniaisten perhe, pääministeri Juha Sipilä sekä Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo ja myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen.

 

LUJABETONI OLI MUKANA KONEAGRIA 2018 -NÄYTTELYSSÄ 11-13.10.2018 JYVÄSKYLÄSSÄ

Näyttelyn painopiste oli tänä vuonna karjassa, maidossa, nurmessa ja rehuntuotannossa. Lujabetonin osastolla riitti kiinnostuneita uusia kävijöitä sekä vanhoja tuttuja.

Myynti-insinööri Juha Ahvanainen odottelee vierailijoita toisen messupäivän aamuna.

MTY KORHOLAN AVAJAISIA VIETETTIIN MUKAVISSA TUNNELMISSA

Vaalan Veneheitossa vietettiin MTY Korholan navetan avajaisia 13.9.2018. Avajaisiin oli aikaa valmistautua hyvin, sillä navetta valmistui jo viikkoa aiemmin. Isäntäväki oli tyytyväisenä syystäkin, sillä suuren projektin valmistuminen odotetusti takaa sen, että tuotanto saadaan suunnitellusti käyntiin!! Lujabetoni toivottaa valoisaa tulevaisuutta koko MTY Korholan väelle!

 

LYPSYKARJAPIHATTO, SIILINJÄRVI

Uuden lypsykarjapihaton TB-pilarit ovat näyttävästi pystyssä jo elokuussa, vaikka päätöksen teko navetan rakentamisesta tulikin kiivaimpaan rakennusaikaan keskellä kesäsesonkia. Kuvassa tilan isäntä ja emäntä tyytyväisenä Lujabetonin myynti-insinööri Juha Ahvanaisen vierellä pilarin juurella. Navetan rakentamisesta päivitetään lisää kuulumisia työn edetessä.

Kuvassa Juha Ahvanainen (LB), Satu Hyvärinen ja Jyrki Proskin.

ASENNUSNÄYTÖS KANNIAISTEN TILALLA PUOLANGALLA KERÄSI VÄKEÄ

Lujabetonin järjestämä navetan asennusnäytös keräsi peräti noin 30 kiinnostunutta maatalousyrittäjää katsomaan nykyaikaisen suuren navetan asennusta. Vieraat olivat erittäin kiinnostuneita keskustelemaan talon väen (Päivi, Petri ja Jani) kanssa tilan kehittämisestä. Navetan rakentamisen korkea kotimaisuusaste herätti myös suurta kiinnostusta. Betonihan on oiva rakennusmateriaali navetan vaativiin olosuhteisiin. Betoni on myös massiivisuutensa takia osoittautunut  hyväksi lämpötilavaihteluiden tasaajaksi esimerkiksi näin helteisenä kesänä.

Lujabetoni kiittää tilaisuudesta Kanniaisen perhettä, sekä yhteistyökumppaneitamme; NHK-keskusta, VANA-Valmisnavettaa sekä IO-Paria.

Kuvassa myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen Lujabetonista toivottamassa vieraita tervetulleeksi pystytysnäytökseen.

Elementit asennettuna paikoilleen.

Janne Pietikäisen kasvattamon avajaiset

Pietikäisen avajaisia vietettiin 24.7.2018. Avajaisissa valtiovallan tervehdyksen toi kansanedustaja Markku Eestilä. Eestilä painotti puheessaan kuinka hienoa on nähdä nuoria maatalousyrittäjiä ja heidän uskoaan tulevaisuuteen. Hän piti tärkeänä myös kotimaisuusastetta ja työllistämisvaikutuksia, joilla on merkittävä rooli koko Suomen taloudelle. Viihde puolesta piti huolta Halavatun Papat. Lujabetoni toivottaa Pietikäiselle menestystä jatkoon!

Kansanedustaja Markku Eestilä pitämässä puhetta.

Halavatun Papat viihdyttivät avajaisvieraita.

OJANSUUN TILAN LAAJENNUS, RANUA

Ranualainen Juha Kortesalmi laajentaa v. 2012 valmistunutta navettaansa. Juha valitsi uuteen halliinsa Lujabetonin elementtitoimituksen rakennesuunnitteluineen ja asennuksineen.  Valinta olikin tällä kertaa helppo, vaikka kuusi vuotta sitten emme päässeetkään kauppoihin. Kuvassa Juha myhäilee tyytyväisenä, koska Lujabetonin toiminnan laatu ja aikataulutus on ollut täsmällistä. Mies jopa hieman ihmettelee Lujabetonin rakenneratkaisujen varmuutta ja lujuutta. Koska Juhalla on jo kokemusta yhden navetan rakentamisesta, niin hanke etenee ”myötätuulessa” ilman yllätyksiä ja valmista on ennen talven tuloa.

Juha Kortesalmi laajennuksen vierellä.

Rakentaminen kiivaimmillaan myös Niittylahdessa

Joensuun Niittylahden Onnelan tilan isäntä Timo Tahvanainen on tyytyväinen elementtien toimituksiin. Aikaisin keväälle suunniteltu seinäelementtien toimitus antaa aikaa tehdä muiden töiden ohessa navettarakennusta eteenpäin. Navetan seinäelementit asennettiin ohjelmoidun aikataulun mukaan jo 7-8.5.2018 ja lietekuilu- ja muut vakioelementit olivat jo toimitusvalmiudessa heti seinien perässä. Tahvanaisella on kokemuksia myös muista elementtitoimittajista aiemmissa kasvattamoissa, tällä kertaa Lujabetoni valikoitui elementtitoimittajaksi.

Timo Tahvanainen asennettujen seinien juurella.

Kiihtelysvaaraan kaksi nautakasvattamoa ja lämpökeskus

Kiihtelysvaaran Huhtilammen Rusilan tilan komeisiin vaaramaisemiin kohosi ripeästi kaksi nautakasvattamoa, lantalat ja lopuksi myös lämpokeskuksen elementit. Tilan Isäntä ja emäntä, Jaakko ja Laura Willman ovat olleet tyytyväisiä elementtitoimituksiin ja urakoitsijaan (Pertti Pelkonen ja kumppanit). Paikallisen urakoitsijan hyvin tehdyt pohjatyöt edesauttoivat elementtien nopeaa asennusta.

Projektissa aikataulu on äärimmäisen tärkeä ja aikaa ei ole hukattavaksi. Elementtitoimitus pystyttiin tekemään jopa hiukan etuajassa suunnitellusta ja projekti on edennyt todella vauhdikkaasti. Tilan koira Remukin vaikutti olemukseltaan hyvin ilahtuneelta hankkeen etenemisestä.

Laura ja Jaakko Willman sekä Remu.

Lämpökeskuksen elementit ja rakennus päädystä katsottuna.

Pyhtäällä sijaitsevaan Kossilan kasvattamoon Lujabetonin laaja elementtitoimitus

Kohteen toimitukseen kuuluu kaikki ulko- ja väliseinäelementit, anturaelementit, lietekanavat, ritiläpalkit ja laakasiilot. Työt ovat hyvässä vauhdissa ja seinäelementit asennettiinkin paikoilleen jo 3-4.5.2018, kun isäntä teki ripeästi pohjatyöt, vaikka kevät olikin hiukan haasteellinen.

Kossila on ollut tyytyväinen elementtien joustavaan toimitukseen ja elementtien laatuun. Kokemuksia rakentamisesta isännällä jo aiempien kasvattamojen kanssa. Lujabetoni Oy:n valitseminen toimittajaksi antoi varmuuden nopeaan kevään aloitukseen.

Juha Ahvanainen (Lujabetoni Oy) ja Pasi Kossila.

 

Siilinjärven Pöljän kylällä karjarakennuksen laajennus edistyy vauhdilla

Tilan isäntä Jussi Ollikainen on tyytyväinen rakennuksen elementtitoimitusten joustavaan toimitustapaan ja toimitusaikojen pitävyyteen. Ollikaisen valintaan vaikutti tieto Lujabetonista täsmällisenä  ja luotettavana toimittajana. Kun elementit tulevat suunniteltuna oikeana aikana työmaalle, edistyy rakennusprojekti ilman keskeytyksiä ja rakentaminen on täten taloudellista ja tehokasta. Kun kaikki toiminnot suunnittelusta elementtituotantoon ovat yrityksen omissa käsissä, on asioiden hoito nopeaa, joustavaa ja lopputulos onnistunut.

Kuvassa vasemmalla Juha Ahvanainen (Myynti-insinööri Lujabetoni) ja oikealla tilan isäntä Jussi Ollikainen.

 

ME VOIMME KATSOA KOTIMAISTA KULUTTAJAA SILMIIN, KOSKA VALITSIMME KOTIMAISEN NAVETAN!

Vaalan Veneheitossa MTY Korholan Markku Korhonen (vas) ja Juho Kilpeläinen (oik) valitsivat navettaansa vain kotimaisia toimijoita:  Lujabetoni, VANA, Versowood jne.  Markun ja Juhon mukaan kuluttajat ovat kiinnostuneita maidon todellisesta kotimaisuusasteesta ja toteavat yhteen ääneen, että ”Meidän navetasta tuleva  maito on kotimaisinta mahdollista!”

Rakennustyö etenee myös vauhdilla Korholan työmaalla ja valut on jo kesäkuun alussa tehty.

Sonnikasvattamo nousee vauhdilla Iisalmessa

Janne Pietikäisen sonnikasvattamon työt edistyvät pikavauhtia! Pietikäinen oli erittäin tyytyväinen elementtien laatuun ja työn etenemisen ripeyteen. Taas tuli esille Lujabetonin toimitusvarmuus, kaikki ulkoseinät tuli sovittuna ajankohtana 24.5.2018 ja ne kaikki asennettiin jo saman päivän aikana! Lujabetoni on kiinnittänyt huomiota markkinoilla esiintyvään korkeaan hinnoitteluun juuri ns. konseptikasvattamoiden osalla, joten päätimme tarjota yhdessä IO-parin kanssa Pietikäiselle laadukkaampaa ja edullisempaa ratkaisua. Pietikäinen vaikuttaa olevan varsin tyytyväinen ratkaisuunsa. Pietikäisen ainoa toivomus oli, että sataisi välillä vettä. Timo totesi Pietikäiselle, että valitettavasti tässä asiassa Lujabetoni ei voi auttaa ; )

Valokuvauksen ajaksi töistä maltettiin pitää pieni tauko ja kasvot kaivaa kypärien alta esille. Kuvassa vasemmalta alkaen Timo Juutinen (Lujabetoni), Janne Pietikäinen, Arto Väisänen (Ikkuna- ja ovipari Oy).

MTY KORHOLAN NAVETTA NOUSEE PIKAVAUHTIA ETUAJASSA!

Vaalan Veneheitossa navetan asennus lopetettiin 22.5.2018 ja työmaalla päästään jo katon tekoon.

Tilan toinen omistaja, Juho Kilpeläinen myhäilee silminnähden tyytyväisena: ”On todella hienoa katsoa navetan nousemista. Olen seuraillut aika paljon lähialueen navetoiden rakentamista, ja kotimainen Lujabetoni on kyllä ylivoimainen toimitusvarmuuden ja laadun suhteen!”

Vesa Eronen sen tietää

Liperiläinen suuri naudanlihantuottaja Vesa Eronen hankki jo seitsemännen sonnikasvattamon Lujabetonilta!!! Aikaisemmat hyvät kokemukset Lujabetonista olivat niin vakuuttavat, että valinta oli jälleen kerran helppo. Lujabetonin toimitusvarmuus ja suunnitteluosaaminen ovat ylivoimaista tällä alalla.

7. navetta asennettiin Eroselle 14-16.5.2018.

Vesa Eronen, Nenore Oy

VERHOSEINÄLLE HALVIN RATKAISU!

Verhoseinät yleistyvät navetoissa varsinkin Etelä- ja Keskisuomessa. Usein ajatellaan, että betoniseinään verho ei sovi. Asia on kuitenkin päinvastoin!

Betoniseinään voidaan tehdä jopa h=2,2m korkea aukko verhoa varten ja aukon pituus voi olla jopa 4,8m 6 m:n seinäelementissä. Näistä aukoista tulee taatusti ilmaa riittävästi leveäänkin (=40 m) navettaan!

Ja ratkaisu on halpa! Vain noin 100 €:n hintaiset elementtianturat 6 m:n välein ja päälle asennetaan ”täyskorkea” seinäelementti kattoon saakka. Seinän neliöhintahan on hieman yli 100 €/m2.

Ratkaisu on myös nopea verrattuna siihen, että suunnitellaan ja valetaan ensin seinäpilareille anturat, asennetaan seinäpilarit, asennetaan sokkelit ja viimeiseksi asennetaan liimapuupalkit räystäiden alle.

Anturaelementtejä ja seinäelementtejä käytettäessä ”sorapinnasta vesikattoon”- vaihe kestää vain kaksi päivää. Sokkeli on seinäelementissä jo mukana.

Oheisessa kuvassa Korpisen Tilan navetan verhoseinäratkaisu Puolangalla.

Sarkamessut onnellisesti ohi

Iso kiitos kaikille kävijöille ja arvontakisaan osallistuneille!  Arvontaan osallistui yhteensä 76
henkilöä. Kuorman painoksi mitattiin nyt jälkikäteen yhteensä 2154kg ja 5 lähimmäksi vastannutta tulee saamaan LUJA-talvitakin. Heihin ollaan yhteydessä lähiaikoina. Kantavuudeltaan ylivoimainen testivoittaja ritiläpalkki olisi kestänyt moninkertaisen kuorman esitykseen nähden, mutta turvallisuussyistä emme halunneet kasata messuille korkeampaa ”tornia”. Nähdään viimeistään uudelleen sitten Koneagria messuilla 11-13.10.2018 Jyväskylässä!

Lähimmäksi arvanneet henkilöt, Onnea voittajille!

Raatikainen Mikko, TERVO, 2150kg
Törmikoski Päivi, YLIVIESKA, 2150kg
Keto Väinö, HYLLYKALLIO, 2160kg
Mantere Erja, LAPUA, 2160kg
Haapa Jaakko, LAVIA, 2160kg

Rakentavin terveisin
Mönkkönen Pekka, Ahvanainen Juha, Juutinen Timo

Lujabetoni messuilla

Kanniainen Jaakko ja Lauri

Torniolaisten Lauri ja Jaakko Kanniaisen erittäin suuren robottinavetan avajaisia vietettiin 4.12.2017. Kanniaiset arvostivat kotimaisuutta valinnoissaan. Navetan pääurakoitsijana toimi VANA Valmisnavetta, joka käyttää myös kotimaista työvoimaa. Alkuvaiheessa navetassa on kaksi Lely -lypsyrobottia, mutta myöhemmin robottien määrä tulee nousemaan neljään. Suurnavetan aikataulussa valmistui myös rehukeskus ja lietealtaat.

Korpisentila, Puolanka

22.11.2017 vietettiin Korpisentilan avoimia ovia Puolangalla. Projekti on edennyt aikataulussa suunnitellusti joten, Sanna ja Jani myhäilivätkin tyytyväisenä uuden navetan valmistumista myyntipäällikkö Pekka Mönkkösen vieressä.

 

Kangas-Niiranen karjarakennus

19.lokakuuta vietettiin Kestilässä Kangas-Niirasen modernin robottinavetan avajaisia. Lujabetoni kiittää Anna ja Satu Niirasta miellyttävästä yhteistyöstä. Sen lisäksi Lujabetoni kiittää Vana Valmisnavetta Oy:n Erkki Kauttoa ja NHK-keskuksen Markku Törmikoskea avusta haastavan projektin toteuttamisesta.

 

Kerkelä karjarakennus

Antti ja Maarit Kerkelä Kemijärveltä tilasivat Lujabetonilta navetan täydellisen elementtitoimituksen toukokuussa 2017.

Heinäkuun alussa elementit asennettiin sopimuksen mukaisesti.

17.lokakuuta avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa. Lujabetoni kiittää Antti ja Maarit kerkelää mukavasta yhteistyöstä. Navetan rakentamisesta huolehti ammattitaidolla Vana Valmisnavetta Oy.

 

Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta 4.10.2017

Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta ja ratkaisuista Iisalmen agrologiopiskelijoille. Lujabetoni kiittää opiskelijoita ja muita osallisia mielenkiinnosta!

Pekka Mönkkönen luennoimassa betonirunkoisesta maatalousrakennuksesta.